Moderatledaren säger att han vill att Järva ska bli en visiteringszon, det vill säga ett område där människor får visiteras utan brottsmisstanke. Det tycker han därför att Järva kallas i folkmun för särskilt utsatt. Jag är inte säker på om Järva uppfyller kriterierna för detta, men jag vet att Akallabor är som folk är mest men att andelen låginkomsttagare och utrikesfödda är hög.

Akallabor är som folk är mest

Gängkriminella besöker orten oftare än vanligt nu därför att myndigheterna har placerat kameror på samtliga andra orter i Norra och Södra Järva förutom Akalla. Bäst vore det då så klart om man gör detta även i Akalla. Då flyttar gängkriminaliteten till de områden där folk köper knark, exempelvis villaområden där övre medelklassen bor. Men där vill kanske M-ledaren inte skapa några visiteringszoner. Bättre då att angripa symptomen istället för sjukdomen.

Vi som bor och verkar i orten har ingen självklar röst i den allmänna debatten utan det är andra som tar sig rätten att beskriva den och skapa lösningar som inte är efterfrågade. Ännu en gång vill en politiker disciplinera orten, göra om den, peka ut den.

Det var på 1970-talet, landet hette Chile, regimen var en diktatur

Jag har en gång tidigare varit med om att politiker vill åsidosätta invånarnas medborgerliga rättigheter. Det var på 1970-talet, landet hette Chile, regimen var en diktatur.

Vet hut, Kristersson!

Alejandra P. Carrasco

Bild: Koen Wessing

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Grattis Elin, 90 år idag!”

Vi vill gratulera dig, Elin Söderblom i Husby, som idag fyller 90 härliga år! Du är den som alltid nyfiken sprider så mycket glädje och energi omkring dig.

Benjamin Dousa, jag förväntar mig en offentlig ursäkt!

Istället för att låta den demokratiska processen i stadsdelsnämnden ha sin gång, väljer du att gå ut i media och svartmålar stadsdelens anställda. Du hänvisar till en utredning som har undanhållits från personalens fackliga representanter och stadsdelens politiker.

Ett ogenomtänkt beslut att stänga ner idrotten

Skidåkningen och skridskoåkningen på Spånga IP under jullovet är inställd. Ni som kommer ner till isen på Spånga IP kommer mötas av den här texten: Vi har stängt och all verksamhet är inställd.

Sverige måste stå upp för Etiopiens damm

Anders Österberg (s) menar att Egypten agerar som att de har större rätt till Nilen än något annat land och att USA:s medlingsförsök är orättvist.