Moderatledaren säger att han vill att Järva ska bli en visiteringszon, det vill säga ett område där människor får visiteras utan brottsmisstanke. Det tycker han därför att Järva kallas i folkmun för särskilt utsatt. Jag är inte säker på om Järva uppfyller kriterierna för detta, men jag vet att Akallabor är som folk är mest men att andelen låginkomsttagare och utrikesfödda är hög.

Akallabor är som folk är mest

Gängkriminella besöker orten oftare än vanligt nu därför att myndigheterna har placerat kameror på samtliga andra orter i Norra och Södra Järva förutom Akalla. Bäst vore det då så klart om man gör detta även i Akalla. Då flyttar gängkriminaliteten till de områden där folk köper knark, exempelvis villaområden där övre medelklassen bor. Men där vill kanske M-ledaren inte skapa några visiteringszoner. Bättre då att angripa symptomen istället för sjukdomen.

Vi som bor och verkar i orten har ingen självklar röst i den allmänna debatten utan det är andra som tar sig rätten att beskriva den och skapa lösningar som inte är efterfrågade. Ännu en gång vill en politiker disciplinera orten, göra om den, peka ut den.

Det var på 1970-talet, landet hette Chile, regimen var en diktatur

Jag har en gång tidigare varit med om att politiker vill åsidosätta invånarnas medborgerliga rättigheter. Det var på 1970-talet, landet hette Chile, regimen var en diktatur.

Vet hut, Kristersson!

Alejandra P. Carrasco

Bild: Koen Wessing

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sälj inte ut Svenska bostäder – allmännyttan behövs

Katarina Luhr (MP) har påstått att endast elva av Stockholms stadsdelar uppfyller de blågröna kraven på ”dominerande” allmännytta för att komma i fråga för ombildningar. En av de stadsdelar som pekats ut är Husby.

Säg nej till botox och skönhetsoperationer

Överallt poppar det upp botoxkliniker. Är det DET som unga ska lära sig att skönhet är? Vi som vuxna måste ta vårt ansvar och faktiskt sätta gränser.

Stärk Tullverkets arbete mot införsel av vapen

Ännu en gång sätter jag mig för att skriva en debattartikel för…

Nej till hyreschock genom Stockholmshyror

Risken är stor att tiotusentals hyresgäster i Stockholms tre så kallat “allmännyttiga” bostadsbolag inom kort får besked om nya kraftiga hyreshöjningar utöver de som bestäms i årliga förhandlingar. Kampanjen Nej till marknadshyra har därför med stöd av Skiftet inlett en digital namninsamling med rubriken Nej till hyreschock genom Stockholmshyror.