Sedan en dryg månad tillbaka lever Kashmirs invånarna med ständigt utegångsförbud och över hela världen protesterar aktivister i solidaritet med regionen. Därför arrangerade Swedish Institute of Islamic Science en konferens på Kista Träff.
 
Indiens premiärminister har upphävt Kashmirs självstyrande status, och strypt alla möjligheter till kontakt med omvärlden. De internationella proterster har inte haft någon effekt och förföljelserna fortsätter.  Swedish Institute of Islamic Science konferens medverkade flera talare; som journalister, professor från Karolinska institutet, skribenter, advokater och representanter från olika partier.

Talarna uppmanade svenska intellektuella att lyfta fram orsakerna till Kashmir-konflikten. 
 – Det handlar inte om en territoriell tvist mellan Indien och Pakistan, utan är en fråga om Kashmirs suveränitet, sade doktor Arif Kasana. 

– Det är oacceptabelt är att Kashmirs invånare berövas grundläggande rättigheter, som tillgång till internet, telefon, media, apotek och matvaror. De har ingen kontakt med omvärlden. Vi måste mobilisera för att ge dem allt stöd, sade universitetslektorn Alia Amir.

Shahzad Ansari
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sommarläger för livslångt lärande på Eggeby gård

– Sommarskolan startades 2017 för att jag ville ge min dotter en meningsfull sommar där lärande och lek ingick, sade Farton Hashi. I år kallas sommarskolan för Sommarläger och hålls för första gången på Eggeby gård, Järva Folkets Park.

Hyresgästföreningen satsar på unga i orten

Hyresgästföreningar har dragit igång en satsning för att aktivera barn och ungdomar. – Vi vill ge makt åt unga, sade Melody Sadeghi, som är projektledare för ungdomssatsningen.

Skolelever från Husby besöker Anders i riksdagen

I riksdagens entré tar riksdagsledamot Anders Österberg, S, emot en grupp elever från Järva. Det är sjunde gruppen den här månaden.  – Jag tycker det är viktigt att ta emot alla som vill komma hit, säger han.

Tips på tidsfördriv dessa dagar

När nu allt är upp och ner och man inte kan leva som vanligt så kanske du vågar prova på något nytt. TVn, surfplattan och en mobiltelefon innehåller mycket förutom filmer och youtubeklipp. Man kan få tips om nya platser att upptäcka, bli inspirerad att göra något hemma, kanske till och med lära sig eller uppleva något nytt. Här kommer några tips.