Sedan en dryg månad tillbaka lever Kashmirs invånarna med ständigt utegångsförbud och över hela världen protesterar aktivister i solidaritet med regionen. Därför arrangerade Swedish Institute of Islamic Science en konferens på Kista Träff.
 
Indiens premiärminister har upphävt Kashmirs självstyrande status, och strypt alla möjligheter till kontakt med omvärlden. De internationella proterster har inte haft någon effekt och förföljelserna fortsätter.  Swedish Institute of Islamic Science konferens medverkade flera talare; som journalister, professor från Karolinska institutet, skribenter, advokater och representanter från olika partier.

Talarna uppmanade svenska intellektuella att lyfta fram orsakerna till Kashmir-konflikten. 
 – Det handlar inte om en territoriell tvist mellan Indien och Pakistan, utan är en fråga om Kashmirs suveränitet, sade doktor Arif Kasana. 

– Det är oacceptabelt är att Kashmirs invånare berövas grundläggande rättigheter, som tillgång till internet, telefon, media, apotek och matvaror. De har ingen kontakt med omvärlden. Vi måste mobilisera för att ge dem allt stöd, sade universitetslektorn Alia Amir.

Shahzad Ansari
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fatuma svarar på frågor om corona

Region Stockholms telefonlinje på flera språk är sedan början av juni en nationell telefonlinje. Fatuma Mohamed arbetar där som hälsoinformatör. – Om ni har frågor om corona, så kan ni ringa mig.

Om dagens invandrarpolitik och Agda Rössel

Vad skulle Agda tycka om dagens flyktingpolitik? Jag hörde i radion en trettonårig tjej, född och uppvuxen i Sverige. Hon berättade att hon skulle utvisas till Uzbekistan tillsammans med sin familj. I beslutet står med hänvisning till barnkonventionen att hon för sitt eget bästa borde få stanna, men i nästa stycke får Sveriges intresse att hålla borta ”illegala personer” övertrumfa barnkonventionen.

Coach Sam föreläser om en sund livsstil

På Bridge i Kista föreläste coach Sam om både fysisk och psykisk hälsa.  – Jag kommer att ha ett flertal föreläsningar under hösten tillsammans med Bridge och även workshops om hälsan, säger Samuel Eyob, som driver kontot @samueleyobofficial. 

Det finns mycket kul att göra under sportlovet i Järva

I Järva är loven alltid fyllda med aktiviteter. Sportlovet 2020 är inget undantag. Välj mellan att delta på modekollo, måla muralmålning eller att gå på stand-up. Alla aktiviteter är gratis!