I slutet av juni hade 18 procent av befolkningen i Rinkeby-Kista antikroppar mot covid-19. Faktorer som ökar sannolikheten för att de boende i stadsdelen har antikroppar är jobb inom vård och omsorg, och därtill att leva i ett hushåll med över fem personer.

Igår kunde SVT rapportera om att nästan var femte person i Rinkeby-Kista hade antikroppar under vecka 26. Det visade en undersökning som Folkhälsomyndigheten genomförde i stadsdelen.

Undersökningen presenterades under torsdagen. Folkhälsomyndigheten kunde då identifiera vissa faktorer som ökar sannolikheten för att de boende i stadsdelen har antikroppar. Jobbar man inom yrken där man har många kontakter med andra människor, exempelvis inom vård och omsorg och serviceyrken, eller om man bor i ett hushåll med fem eller fler personer ökar chansen att man har antikroppar mot coronaviruset.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Hur stoppar vi skjutningarna och hur ska vi samarbeta?”

Polisen bjöd in till möte i Rinkebyskolan igår kväll för att diskutera hur föräldrar och myndigheter bäst kan samarbeta mot skjutningarna i området. – Det finns en stor sorg, det är många som har dödats, och det är viktigt att ni vet vilken hjälp ni kan få av oss, sade områdespolisen Martin Marmgren, som ledde mötet.

En chans för de unga som samhället tappat bort

I Stockholm finns drygt 15 000 unga människor, som varken arbetar eller studerar.…

Janis och Jonis segrare i Sveriges största millopp på bana

Långlöparnas kväll på Stadion är Sveriges största millopp på bana. På tisdagskvällen sprang 125 löpare 10 000 m i fem heat. Alla fyra löpare från Rinkeby Run satte personliga rekord och Janis Constantin och Jonis Serry vann varsitt heat.

”Han förnekar gärningen och bestrider ansvar”

Idag inleddes rättegången mot den tidigare styrelsen i Al-Azharstiftelsen i Stockholms tingsrätt. Hela första dagen ägnade åklagare Lisa Hermanrud åt att föredra åtalspunkterna.