I slutet av juni hade 18 procent av befolkningen i Rinkeby-Kista antikroppar mot covid-19. Faktorer som ökar sannolikheten för att de boende i stadsdelen har antikroppar är jobb inom vård och omsorg, och därtill att leva i ett hushåll med över fem personer.

Igår kunde SVT rapportera om att nästan var femte person i Rinkeby-Kista hade antikroppar under vecka 26. Det visade en undersökning som Folkhälsomyndigheten genomförde i stadsdelen.

Undersökningen presenterades under torsdagen. Folkhälsomyndigheten kunde då identifiera vissa faktorer som ökar sannolikheten för att de boende i stadsdelen har antikroppar. Jobbar man inom yrken där man har många kontakter med andra människor, exempelvis inom vård och omsorg och serviceyrken, eller om man bor i ett hushåll med fem eller fler personer ökar chansen att man har antikroppar mot coronaviruset.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stort Pridefirande i Järva

Under den gångna veckan har Pridefirandet varit aktuellt även i förorterna. Det är Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som anordnat Prideveckan i Järva, där man kunnat ta del av lokala aktiviteter med fokus på HBTQ-frågor.

Behöver du hjälp att handla?

Nu har Järvahjälpen startats för den som blir isolerad på grund av Coronaviruset och inte kan få hjälp på annat sätt.   – Folk i Järva ska veta att det finns hjälp att få om de måste isoleras, säger riksdagsmannen Anders Österberg, S, som tog initiativet till Järvahjälpen.

Tjejernas sista utomhusträning

Sommarens sista tjejkväll utomhus avslutades med kickboxning i Akalla by. Tjejkvällarna med Healthy Women kommer att fortsätta under hösten, men kommer då att vara inomhus i lokaler i Akalla by café. 

Nu kan alla över 18 år vaccinera sig i Stockholm

Nu har vaccinationsbokningen öppnat för alla över 18 år i Region Stockholm. I Järva kan du antingen vaccinera dig på Kistamässan eller i Bredbyskolan i Rinkeby.