Stockholm stad och Järva Discgolfpark är överens om ett nytt avtal efter en tids förhandlingar. Men Mats Löf som grundat och driver Järva Discgolfpark är dock inte nöjd med det nya avtalet som ska gälla i tio år.
– Vi förlorar tio hektar parkmark i och med det nya avtalet, säger han till Nyhetsbyrån Järva.
Byggnationen av Järva Begravningsplats har varit en infekterad fråga sedan start. Stockholms stad beslutade att bygga begravningsplatsen där Järva Discgolfpark har sina banor, vilket ledde till bland annat protester i vintras.
Under en lång tid har staden befunnit sig i en förhandling med Järva Discgolfpark där man har erbjudit parken ett 10-årigt kontrakt för en discgolfanläggning på området. I slutet av april i år blev avtalet till slut påskrivet, något som Mitt i var först med att rapportera om.
Avtalet innebär att discgolfparken ska få nyttja sammanlagt 18,5 hektar mark på området, där banan kommer att ha 18 hål istället för tidigare 27. Kontraktet gäller i tio år framåt, innan etapp två av begravningsplatsen påbörjas.
Det är svårt att få till en förhandling mellan staden och småföretagare
För Mitt i säger Dennis Wedin (M), ansvarigt borgarråd för kyrkofrågor, att han är nöjd och glad över att staden och ägarna av Järva Discgolfpark enats om ett avtal. På andra sidan berättar Mats Löf, grundare av Järva Discgolfpark, för Nyhetsbyrån Järva att han inte är lika nöjd.
– Först och främst har avtalet gällt från första december, men det tar tagit sådan lång tid att få en underskrift från stadens sida. Vi har ju bedrivit verksamhet hela vintern, men nu är det äntligen påskrivet i alla fall.
– Jag är inte nöjd, nej. Men jag är entreprenör och företagare och då får man anpassa sig för verkligheten, säger Mats Löf som driver Järva Discgolfpark.
Mats Löf säger att parken förlorar tio hektar mark i och med det nya avtalet, vilket han tycker parken borde få ersättning för.
– Vi har ju inte haft något alternativ, staden har bara presenterat ett förslag och då var det take it or leave it. Det är staden som bestämmer, det är svårt att få till en förhandling mellan staden och småföretagare. Vi kan ju inte ställa så höga krav, säger Mats Löf.