Badji uppträder under Ortens bästa poets turné, när de är i Husby.
Poesi på hemmaplan och poesi utan hårda kanter. Så var det när några av vinnarna av tävlingen Ortens bästa poet uppträdde i Folkets Husby tillsammans med lokala gästpoeter.
 
I ett samarbete mellan Förenade Förorter och Kulturhuset Stadsteatern turnerar några av vinnarna i tävlingen Ortens bästa poet runt om i landets förorter. På onsdagskvällen var det Husbys tur. Med på turnén är Iman Talabani, Liban Abdule, Farhiya Feysal, Ahmed Hassano och Simon Matiwos. Kvällens gäster var Husbys egna poeter Badji, Tan och rapparen Keya.
 
Simon Matiwos, från Förenade förorter och svensk mästare i Poetry Slam 2015, inledde och presenterade alla som uppträdde på scenen. Ambitionen var att det skulle kännas som alla satt i samma vardagsrum och publiken skulle lära känna poeterna. 
 
Många av poeterna har växt upp tillsammans och deras poesi präglas av livet i orten. Som Iman Talabani sade i sin sista dikt: 
 
 – Kanske flyttar, men kan aldrig lämna, det är här jag hör hemma.
 
Sista framträdandet under turnén är i Östberga Kulturhus den 9 november.
 
Elsa Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Imorgon höjer SL priserna

Fredagen den 3 januari höjer SL sina priser igen. Ett månadskort till ordinarie pris kommer att kosta 930 kronor, det är en höjning med 40 kronor från nuvarande priset 890 kronor. – Det är dåligt att de höjer hela tiden, säger Zainab Alkaabi i Rinkeby.

Creatives a Talk: Mona Masrour

Creatives a Talk är en vodcast-serie på YouTube som Galdem a Talk har startat med syftet att bjuda in olika kreativa gäster. Allt från sångare, rappare, producenter, regissörer, kreatörer och mycket mer.

Invigning av Husby kulturstråk- ett konstens utegym

Gångvägen mellan Husby centrum och Husby gård har fått signalgröna staket, bänkar, papperskorgar och vägskyltar. Längs vägen finns 12 utställningspodier i granit.   – Vi hoppas att många ska göra en utflykt hit. Vägen är målet, sa Ole-Jörgen Persson, ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, som var en av invigningstalarna.

Nu polisanmäler han polisen

Said Ali har fått nog. Han bor i Husby sedan många år och de senaste månaderna har han stoppats åtskilliga gånger av polis. – De uppträder aggressivt och otrevligt. Jag är övertygad om att det handlar om rasism, därför tänker jag polisanmäla dem den här gången.