Badji uppträder under Ortens bästa poets turné, när de är i Husby.
Poesi på hemmaplan och poesi utan hårda kanter. Så var det när några av vinnarna av tävlingen Ortens bästa poet uppträdde i Folkets Husby tillsammans med lokala gästpoeter.
 
I ett samarbete mellan Förenade Förorter och Kulturhuset Stadsteatern turnerar några av vinnarna i tävlingen Ortens bästa poet runt om i landets förorter. På onsdagskvällen var det Husbys tur. Med på turnén är Iman Talabani, Liban Abdule, Farhiya Feysal, Ahmed Hassano och Simon Matiwos. Kvällens gäster var Husbys egna poeter Badji, Tan och rapparen Keya.
 
Simon Matiwos, från Förenade förorter och svensk mästare i Poetry Slam 2015, inledde och presenterade alla som uppträdde på scenen. Ambitionen var att det skulle kännas som alla satt i samma vardagsrum och publiken skulle lära känna poeterna. 
 
Många av poeterna har växt upp tillsammans och deras poesi präglas av livet i orten. Som Iman Talabani sade i sin sista dikt: 
 
 – Kanske flyttar, men kan aldrig lämna, det är här jag hör hemma.
 
Sista framträdandet under turnén är i Östberga Kulturhus den 9 november.
 
Elsa Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Philip O’Connor besökte kursen i lokaljournalistik

– Du måste hitta det unika i varje människa du skriver om. Järvas egen utsände till världens alla sportarenor, Philip O’Connor, kom till Kista folkhögskola och Nyhetsbyrån Järvas kurs i lokaljournalistik.

Skjutning i Tensta igår kväll

Sent på söndagskvällen, vid 23.25,, fick polisen larm om skottlossning i Tensta. En skadad person påträffades på platsen och fördes till sjukhus.

Vart tog Pride-bänkarna i Husby vägen?

De två bänkarna, som målats i regnbågens färger och placerats utanför Husbys moské, står inte längre kvar. – Vi har pratat med våra medlemmar och sagt att bänkarna ska lämnas i fred. De tillhör Stockholms stad, säger Kemal Abdelwahab, en av de aktiva i moskéns ungdomskommitté.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 14 Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under…