Barn leker i den nya klätterställningen i parkleken Rinken

Parkleken Rinken i Rinkeby har rustats upp inför vår- och sommarsäsongen. I parkleken finns nu bland annat en ny lekborg, hinderbana och träskulptursdjur som besökande barn kan leka på.

Parkleken Rinken är en öppen fritidsverksamhet som barn och vuxna i alla åldrar är välkomna till. I december 2020 påbörjades upprustningen av lekparken, men försenades av snövädret i börjat på året. Igår fredag stod lekparken äntligen klar inför högsäsongen.

– Lekplatsen som har ersatts av lekborgen var väldigt sliten och höll på gå sönder, så det är en del i varför vi valde att rusta upp lekparken, säger Esat Esen som är anställd på Rinken.

Det finns nu även två små stugor med köpmansdisk

Förutom lekborgen har även en hinderbana med enkla balansredskap anlagts, och bark har lagts ut som markmaterial bland tallarna för att det ska vara mjukt att leka på samt förhindra att det blir lerigt vid blötväder. Vid skogskullen i lekparken har man också placerat ut träskulptursdjur i form av ankor, en häst, en räv och en älg. Det finns nu även två små stugor med köpmansdisk och en stuga där man kan pyssla med djur.

Parkleken Rinken har öppet varje dag, året runt, förutom vid enstaka tillfällen när man håller utbildningar. Tidigare hade lekparken öppet endast på vardagar fram till 16.30, men boende i området lade fram som önskemål att lekparken skulle hålla öppet längre än så.

– Nu har vi öppet även på helger och stänger vid 17.45 så att föräldrar hinner komma hit med sina barn efter jobbet på vardagar, säger Esat Esen.

Rinken är numera omgärdat av staket för att skapa trygghet för både föräldrar och personal

I parkleken finns det inte bara lekplatser utan där anordnas både fasta och spontana aktiviteter. Innan pandemin höll personalen på Rinken i så kallades stormöten, där de gick runt och frågade vad barnen vill göra för aktiviteter inför exempelvis kommande lov. Men på grund av pandemin har man trappat ned med det.

– Vi anordnar fortfarande aktiviteter, men vi marknadsför inget för att inte locka så mycket folk och skapa trängsel, säger Esat Esen.

En annan ny trygghetsåtgärd i och med upprustningen är att hela Rinken numera är omgärdat av staket för att skapa trygghet för både föräldrar och personal.

Eleni Terzitane

 

Närbild på den nya klätterställningen i parkleken Rinken
Ett barn leker med en häst av trä i parkleken RInken
Stora ankor av trä i parkleken Rinken
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De har ortens bästa pennor

Förenade förorters tävling Ortens bästa penna har utsett sina vinnare. De tävlande deltog i två olika kategorier: scen och bok. Prisutdelningen som corona-anpassats till liten skala ägde rum på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby på söndagskvällen.

”Vi är många som känner att nu får det vara nog”

Det blir en manifestation mot våldet imorgon, lördagen den 5 september kl. 13.00, Polisen gav tillstånd när arrangörerna flyttade mötet från Husby centrum ner till Järvafältet vid Husby gård.

Somaliska Akademiker ordnar utbildningsmässa online

Just nu pågår en digital utbildningsmässa. – Flera representanter presenterar sin utbildning under dagen och under kvällen blir det en livesändning som avslutas tillsammans med alla våra följare, säger Hibaakh Jamac, ordförande Somaliska Akademiker Stockholm.

Misstänkta pedofilen åtalas för övergrepp mot tolv barn

Nu är utredningen klar och den 67-åriga mannen från Rinkeby åtalas för övergrepp mot tolv olika barn.