Rättegången mot den förra styrelsen i Al-Azharstiftelsen är avslutad. Som regel brukar de åtalade släppas, men Bashir Aman hålls kvar i häktet i väntan på dom den 27 juni.

På rättegångens sista dag var det Bashir Amans försvarsadvokat, Max Ahlgren, som höll sin slutplädering. Han menade att hans klient, som suttit häktad sedan november, borde släppas i väntan på tingsrättens dom. Han påpekade att de åtalade i Trustorhärvan, ett av de största ekonomiska brotten i svensk rättshistoria, släpptes efter avslutad rättegång.
Även ”Allra-grabbarna”, som förskingrat hundratals miljoner av pensionssparares pengar, gick fria i väntan på dom.

Bashir Aman hålls kvar i häktet

Men när det gäller Bashir Aman, förre ordföranden i Al-Azharstiftelsen, så krävde åklagarna att han skulle hållas kvar i häktet. De ansåg att det finns risk för flykt, något som Max Ahlgren betraktades som uteslutet.

Varför skulle han fly, när han har hela sin familj och sitt liv här?

 – Varför skulle han fly, när han har hela sin familj och sitt liv här? Skulle han riskera att missa sina barns studentexamen, sina barnbarn, och fly till ett land i inbördeskrig?

Åklagarna anser att Bashir Aman och alla åtalade borde dömas på en rad punkter. Styrelseledamöternas advokater anser att deras klienter ska frias helt.

Bashir Amans advokat, Max Ahlgren, ogillar åklagarnas åtal på en del punkter och menar att straffsatsen på andra punkter bör mildras rejält.

Dom i målet väntas den 27 juni.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Föreningslivet diskuterades när Järva röstar drog igång

Hur mår Järvas föreningsliv? Det var ämnet för första paneldebatten under eventet Järva röstar, som ägde rum under lördagen i Folkets Husby. – Föreningslivet mår som människorna mår, konstaterade Ari Karim, representant för föreningen Ort till Ort.

Vad gör staden för att stoppa coronasmittan i Järva?

– Vi vill veta hur mycket pengar som de har satsat på Järva. Om de inte vill göra något, tala om det i så fall. Mohamed Hagi Farah, en av dem som skrev ett öppet brev till socialborgarrådet Jan Jönsson, väntar på svar.

Valresultat och valdeltagande i Järva 2018

Järva röstar rött. I 36 av de 37 valdistrikten i Järva får Socialdemokraterna…

Möten i stadsdelsnämnderna i Järva 18.00 ikväll

Båda stadsdelsnämnderna – Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta – har möte imorgon, torsdag den 26 september. Mötena börjar samtidigt, 18.00, det ena i Rinkebyskolans aula och det andra på Tensta Träff.