Rättegången mot den förra styrelsen i Al-Azharstiftelsen är avslutad. Som regel brukar de åtalade släppas, men Bashir Aman hålls kvar i häktet i väntan på dom den 27 juni.

På rättegångens sista dag var det Bashir Amans försvarsadvokat, Max Ahlgren, som höll sin slutplädering. Han menade att hans klient, som suttit häktad sedan november, borde släppas i väntan på tingsrättens dom. Han påpekade att de åtalade i Trustorhärvan, ett av de största ekonomiska brotten i svensk rättshistoria, släpptes efter avslutad rättegång.
Även ”Allra-grabbarna”, som förskingrat hundratals miljoner av pensionssparares pengar, gick fria i väntan på dom.

Bashir Aman hålls kvar i häktet

Men när det gäller Bashir Aman, förre ordföranden i Al-Azharstiftelsen, så krävde åklagarna att han skulle hållas kvar i häktet. De ansåg att det finns risk för flykt, något som Max Ahlgren betraktades som uteslutet.

Varför skulle han fly, när han har hela sin familj och sitt liv här?

 – Varför skulle han fly, när han har hela sin familj och sitt liv här? Skulle han riskera att missa sina barns studentexamen, sina barnbarn, och fly till ett land i inbördeskrig?

Åklagarna anser att Bashir Aman och alla åtalade borde dömas på en rad punkter. Styrelseledamöternas advokater anser att deras klienter ska frias helt.

Bashir Amans advokat, Max Ahlgren, ogillar åklagarnas åtal på en del punkter och menar att straffsatsen på andra punkter bör mildras rejält.

Dom i målet väntas den 27 juni.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Här är de som håller igång nattfotbollen i Järva

En lördagskväll i november i Järva. Det är becksvart ute, men i Spånga fotbollshall lyser lamporna. Varje fredag och lördag anordnar Kista AIF nattfotboll för barn och ungdomar. – Vi håller på från oktober till mars, säger Muhammed Ali, som är verksamhetsansvarig.

Krångligt att ringa och boka tid för vaccination

Nu har Region Stockholm (äntligen) infört en möjlighet att ringa och boka tid till vaccination mot covid-19, för alla som inte har mobilt bank-id. Men ingen ska tro att det bara är att ringa ett vanligt nummer. Nej, här kommer en kort instruktion.

Ort till ort släpper bok i höst

Under hösten kommer Ort till ort – Husby att släppa en bok om Hembla. ”Rapport inifrån ’Hemblahelvetet’” är namnet på rapportboken som skrivits av Ilhan Kellecioglu.

Skottlossning i Rinkeby

Vid klockan 17.18 larmades polisen om en skottlossning mot en bostad i Rinkeby.