Rinkeby

I Rinkeby-Kista har endast 71,8 % av gruppen över 80 år vaccinerat sig mot covid-19, vilket är lägst i hela regionen. Samtidigt finns det fler än 6 600 lediga tider den här veckan på Region Stockholms fyra vaccinationsmottagningar.

Det var för drygt två veckor sedan som vaccineringen mot covid-19 för personer som är födda 1946 eller tidigare öppnade i Region Stockholm. Intresset har varit stort då fram till den 6 april, alltså igår, hade hälften av gruppen 75 till 79 år fått en första vaccindos medan 85,1 procent av alla över 80 år fått en första dos. I Spånga-Tensta är den andelen 80,6 %, men i Rinkeby-Kista har endast 71,8 % vaccinerat sig mot covid-19. Det är lägst i hela regionen.

På Region Stockholms fyra vaccinationsmottagningar som vaccinerar mot covid-19 finns fler än 6 600 lediga tider den här veckan, och antal lediga tider utökas dessutom löpande. Husläkarmottagningarna är basen i vaccinationen mot covid-19 och de fyra vaccinationsmottagningarna som öppnat är ett komplement till dessa. Mottagningarna finns i Älvsjö, Täby, Solna och i Stockholms innerstad.

För att vaccinera så smittsäkert som möjligt är det enbart möjligt att boka tid för vaccination.

Förra veckan började också ett brev med erbjudande om att vaccineras mot covid-19 att skickas hem till gruppen som är mellan 75 och 79 år. Brevet skickas ut i omgångar och beräknas nå mottagarna under den här veckan samt under nästa. I brevet framgår hur man bokar tid för vaccination mot covid-19 om man inte har tillgång eller kunskap till den digitala tekniken.

För att vaccinera så smittsäkert som möjligt är det enbart möjligt att boka tid för vaccination. Det går alltså inte att besöka en husläkar- eller vaccinationsmottagning för en drop-in tid. Du som är född 1946 eller tidigare bokar en tid via appen Alltid Öppet och för bokning behövs Bank-id. Har du inte mjölighet att boka digitalt kan du ringa din vårdcentral för att få hjälp med att boka tid.

Källa: Region Stockholm
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Krångligt att ringa och boka tid för vaccination

Nu har Region Stockholm (äntligen) infört en möjlighet att ringa och boka tid till vaccination mot covid-19, för alla som inte har mobilt bank-id. Men ingen ska tro att det bara är att ringa ett vanligt nummer. Nej, här kommer en kort instruktion.

Vad hoppas du inför 2019?

Året börjar närma sig sitt slut och vi gav oss ut på…

Skott mot bostäder i Tensta rubriceras som mordförsök

Sent igår kväll besköts ett bostadshus i Tensta. Endast fasaden på huset kom till skada men polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.

Basketlag från Minnesota på besök i Rinkeby

Tre dagar i rad blir det basket på högsta nivå i Ungdomens…