I helgen var det premiär för en nystartad loppis i aulan på Rinkeby Folkets Hus med fika, prylar och kläder till fina priser. Särskilt den som var ute efter barnkläder kunde göra många riktiga fynd bland urvuxna skor och regnställ.

– Det är en klassiskt hållbarhetsgrej, vi vill att folk ska komma hit och byta eller köpa sånt de behöver och kanske sälja något de inte längre använder, säger Fardosa Omar, som är initiativtagare till loppisen.

Det var ganska glest med folk mellan borden och bra möjligheter att titta igenom utbudet i lugn och ro. Ingen svettig loppishets alltså, utan gott om tid att fundera och köpslå.

– Jag tror att det är många som sitter på massa grejer de inte behöver som de kan få pengar för istället. Vi har inte haft någon naturlig mötesplats för att dela med oss och byta grejer tidigare. Det ryms inte riktigt i vår kultur, men samtidigt är det så viktigt.

Förhoppningen är att det ska bli en återkommande aktivitet med ungefär en månads mellanrum.

– Nästa gång blir under jullovet, vi har inte satt datum än, men det kommer information så fort vi har bestämt, säger Fardosa Omar.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vaccinet är enda vägen ut ur pandemin”

Nyhetsbyrån Järva har träffat Fatuma Mohamed, hälsoinformatör på Region Stockholm, för att prata om myter och spekulationer kring vaccinet mot covid-19. – Den allra vanligaste myten jag möter, är att vaccinet gör såväl män som kvinnor sterila, berättar hon.

Rån på Hjulsta torg idag

Polis har ryckt ut till Hjulsta torg med anledning av att personal i en kiosk blivit utsatt för rån. Polisen larmades strax före klockan 12 på måndagen.

Trafikverket krossar berg till Förbifarten vid Hästa gård

Arbetet med att bygga jättemotorvägen Förbifart Stockholm kommer att fortsätta påverka boende i Järva under sommaren. På måndag den 21 juni börjar Trafikverket krossa berg i närheten av Hästa gård.

Nu blir det fest till slut!

Alla som bor i studentskrapan Tensta Torn bjuds in till centrum för…