I helgen var det premiär för en nystartad loppis i aulan på Rinkeby Folkets Hus med fika, prylar och kläder till fina priser. Särskilt den som var ute efter barnkläder kunde göra många riktiga fynd bland urvuxna skor och regnställ.

– Det är en klassiskt hållbarhetsgrej, vi vill att folk ska komma hit och byta eller köpa sånt de behöver och kanske sälja något de inte längre använder, säger Fardosa Omar, som är initiativtagare till loppisen.

Det var ganska glest med folk mellan borden och bra möjligheter att titta igenom utbudet i lugn och ro. Ingen svettig loppishets alltså, utan gott om tid att fundera och köpslå.

– Jag tror att det är många som sitter på massa grejer de inte behöver som de kan få pengar för istället. Vi har inte haft någon naturlig mötesplats för att dela med oss och byta grejer tidigare. Det ryms inte riktigt i vår kultur, men samtidigt är det så viktigt.

Förhoppningen är att det ska bli en återkommande aktivitet med ungefär en månads mellanrum.

– Nästa gång blir under jullovet, vi har inte satt datum än, men det kommer information så fort vi har bestämt, säger Fardosa Omar.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Abdilahi återfunnen oskadd

Den sextonårige Abdilahi, som varit försvunnen sedan den 27 december, har hittats. Enligt uppgifter i media ska han vara oskadd och misstänks inte ha utsatts för brott.

Sju personer med koppling till Al-Azhar åtalas för grova ekobrott

Åtal har väckts mot sju personer med anknytning till Al-Azharskolan. Åtalet gäller trolöshet mot huvudman i två fall, grova bokföringsbrott och grovt penningtvättsbrott. Fem av de åtalade satt tidigare i skolans stiftelses styrelse.

Järvaveckans Ahmed Abdirahman får hederspris

Ahmed Abdirahman har tilldelats 2021 års Hederspris av Raoul Wallenberg Academy. I sitt tacktal vände han sig till förintelseöverlevaren Tobias Rawet, och bjöd in honom till Tensta. – För där finns det människor som också har flytt krig, fördomar, hat och förföljelse. Jag tror de skulle ha stor nytta av ditt engagemang.

Rån mot ett växlingskontor i Kista galleria

Vid 21-tiden på onsdagskvällen kom ett larm till polisen om ett rån mot ett växlingskontor i Kista galleria. Ovanför Rinkeby, och hela Järva, hovrar en av polisens helikoptrar i jakten på rånarna.