Rinkeby United stod för en stabil prestation och tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden efter en övertygande seger borta mot Järla IF med 3-1. 

Första halvlek bjöd på fin fotboll och säkra 1-0 för bortalaget på ett dåligt belyst Nacka IP. Rinkeby United tog ledningen tidigt i matchen genom Batuhan Mehmet som placerade in bollen säkert i mål.  

I andra halvlek lyckades evighetsmaskinen Biyan Bozan snurra på målvakten och rulla in bollen i mål. Och 3-0 kom genom Ferhat Özkanat 

Järla IF reducerade i slutminuten till 3-1, men närmare än så kom inte laget. Rinkeby United hade bud på mer mål men slutresultatet stannade vid 3-1.  

Det räcker väldigt långt om vi är Rinkebyfamiljen

Sammantaget var det en väldigt bra genomförd match av Rinkeby United, framför allt i kombinationen av att jobba hårt tillsammans men även skickligt individuellt spel.  

– Det känns skönt att få ett kvitto på att det räcker väldigt långt om vi är Rinkebyfamiljen, vi behöver inte vara mer än så sade Abdifatah ”Aguero”.

Rinkeby United är tvåa i tabellen med ett poäng bakom serieledarna Reymersholms IK som har en match mer spelad.

Rinkeby och Reymersholm möts i nästa omgång fredag 25 september på Knutby BP i Rinkeby.  En match som kan betyda mycket för det laget som vinner, den är en mycket stor möjlighet att ta steget direkt upp till Division3.

Text och foto: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken # 83 Inställt

Real Madrid vinner La Liga 19/20. Zidane en av de stora någonsin?…

Rinkeby United föll trots stort spelövertag i seriepremiären  

Rinkeby United föll  på hemmaplan i onsdagens seriepremiär i fotbollens Division 4 Mellersta då Ängby blev för starka. Segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortalagets favör.

Avbytarbänken: Big Shot

Nytt avsnitt från killarna på Avbytarbänken. Denna vecka handlar det om Chelsea och påhoppen, Ciro Immobile – Mr Big Shot. Erling Braut Haaland – hattrick i debuten. Om Ashley Young & Victor Moses som springer längs kanterna för Inter. Och om Cavani – vart är han på väg?

Corona stoppar basketen mitt i steget

Alla basketmatcher stoppas och en galen säsong är plötsligt över, precis när den stora festen skulle börja. Det är ju slutspelet som är säsongens höjdpunkt, och Akropol spurtade vilt för att komma till finalspel för andra året i rad, men så avslutas säsongen.