Två killar lyfter upp den tredje.
Rinkeby Run fick sin revansch.

I april visade Spårvägens duktige veteran Fredrik Nybäck ungtupparna i Rinkeby Run var skåpet ska stå. Med 50 sekunders marginal till Jonis Serry var det inget snack om saken. I söndags var Jonis inställd på att vända den läxan.

Efter hundra meter var Jonis tjugo meter före. Efter en kilometer var försprånget 50 meter. Men med en kilometer kvar till mål så fick han väldigt ont i foten och stannade. Då passerade Fredrik.

Skulle Spårvägen få 2-0 mot Rinkeby Run?

Skulle Spårvägen få 2-0 mot Rinkeby Run?

Janis Constantin från Rinkeby hade valt en försiktigare strategi. Han smög genast efter start upp i rygg på Fredrik.
– Jag visste ju att Fredrik är en jättebra löpare, sa Janis i caféet efteråt. Varje meter jag klarade av att hänga med är en seger.

Den strategin höll Janis fast vid tills det var hundra meter kvar till mål. Då växlade han upp och spurtade ifrån Fredrik med två sekunder.

Bland tjejerna vann Johanna Granhällen från Spånga än en gång. Tvåan Elena Osokina från Akalla hade kunnat invända att Johanna faktiskt låg ihopkurad en decimeter före mållinjen och passerade den först fem minuter senare, när krampen i magen hade släppt. Då hade Elena också passerat. Men att vinna på det sättet vore förstås inte ett dugg roligt, så någon protest lämnade Elena inte in. Alltså vann Johanna.  

1. Janis Constantin, Rinkeby, 19.09
2. Fredrik Nybäck, Spårvägen, 19,11
3. Jonis Serry, Tensta, 19,57
4. Mikiel Ghirmai, Rinkeby, 22,45
5. Mårten Westberg, Stockholm, 23

1. Johanna Granhällen, Spånga, 26,06
2. Elena Osokina, Akalla, 27,23
3. Tsehay Ghebreselassie 35.00
4. Elsa Zeweldi, Rinkeby 

Mårten Westberg
Rinkeby Run
flera löpare suns på håll.
TRGR 6 juni 2021
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Basketsstjärnan kom till Tensta för att träna med ungdomarna

Unga basketspelare i Tensta fick i helgen besök av proffsspelaren Mike Moore som tog kontakt med föreningen Vision Generation Basket för att träffa ungdomar från orten och ge något tillbaka.

Rinkeby Run gör SM-debut

”Löpning är alla idrotters moder”. Så låter ett gammalt persiskt ordspråk som nog Mohammad Reza gärna skriver under på. För några år sen flyttade han till Sverige från Iran och i lördags knäckte han det unga stjärnskottet Emil Millán de la Oliva, 19 år i kampen om guldet.

”Bollen ville inte in”

Som United mötte serieledarna i Division 4 norra, Bollstanäs SK, på Knutby BP igår kväll. – Det var en av våra bättre matcher, men bollen ville inte in, säger Mohamed Sheikhdon, lagledare i Som United.

Nu satsar Kista SC ännu mer på fotboll för tjejer!

Det är isande kallt den här söndagsförmiddagen på fotbollsplanen vid Akalla by. Ett tjugotal föräldrar har kommit dit med sina döttrar, som vill börja spela fotboll. – Hej allihopa! Vi börjar med att samla alla tjejer och så får föräldrarna stå vid sidan om.