Två killar lyfter upp den tredje.
Rinkeby Run fick sin revansch.

I april visade Spårvägens duktige veteran Fredrik Nybäck ungtupparna i Rinkeby Run var skåpet ska stå. Med 50 sekunders marginal till Jonis Serry var det inget snack om saken. I söndags var Jonis inställd på att vända den läxan.

Efter hundra meter var Jonis tjugo meter före. Efter en kilometer var försprånget 50 meter. Men med en kilometer kvar till mål så fick han väldigt ont i foten och stannade. Då passerade Fredrik.

Skulle Spårvägen få 2-0 mot Rinkeby Run?

Skulle Spårvägen få 2-0 mot Rinkeby Run?

Janis Constantin från Rinkeby hade valt en försiktigare strategi. Han smög genast efter start upp i rygg på Fredrik.
– Jag visste ju att Fredrik är en jättebra löpare, sa Janis i caféet efteråt. Varje meter jag klarade av att hänga med är en seger.

Den strategin höll Janis fast vid tills det var hundra meter kvar till mål. Då växlade han upp och spurtade ifrån Fredrik med två sekunder.

Bland tjejerna vann Johanna Granhällen från Spånga än en gång. Tvåan Elena Osokina från Akalla hade kunnat invända att Johanna faktiskt låg ihopkurad en decimeter före mållinjen och passerade den först fem minuter senare, när krampen i magen hade släppt. Då hade Elena också passerat. Men att vinna på det sättet vore förstås inte ett dugg roligt, så någon protest lämnade Elena inte in. Alltså vann Johanna.  

1. Janis Constantin, Rinkeby, 19.09
2. Fredrik Nybäck, Spårvägen, 19,11
3. Jonis Serry, Tensta, 19,57
4. Mikiel Ghirmai, Rinkeby, 22,45
5. Mårten Westberg, Stockholm, 23

1. Johanna Granhällen, Spånga, 26,06
2. Elena Osokina, Akalla, 27,23
3. Tsehay Ghebreselassie 35.00
4. Elsa Zeweldi, Rinkeby 

Mårten Westberg
Rinkeby Run
flera löpare suns på håll.
TRGR 6 juni 2021
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Öppet brev till IFK Lidingö: Stoppa rasismen inom fotbollen

Said Ali, som tränar barn och ungdomar i AIF Kista Futsal, märker en ökad rasism inom ungdomsfotbollen. När hans lag spelade en turnering i Djursholm i helgen kränktes lagets spelare utan att varken tränare eller domare reagerade. Därför skrev han följande brev:

Avbytarbänken avsnitt 78: Tribut

Avbytarbänken håller högt tempo. I veckans avsnitt är det ingjutna Milan-fanet och gode vännen Aymen tillbaka som gäst på bänken. Givet handlar det då mycket om italiensk fotboll. Utöver det så ifrågasätts Barcelonas ledning, och Real Madrid är ny ligaledare.

Nu åker Doris till USA för att spela basket på college

Akropols basket-tjejer födda 2006 och 2009 kommer sakna sin tränare Doris Ruzima. Men Doris kommer inte ha tid att sakna sina tjejer, för nu åker Doris till USA där hon ska spela basketball på college.

Akropol bjöd på en gastkramande match mot Alvik

Bara 21 personer på läktaren. Det är en usel publiksiffra, men det blir ännu värre. Fem Akropol-ungdomar, familj till Akropols spelare och en ordförande var allt Rinkeby kunde ge som publikstöd för en match i division ett. Resten var Alviks-spelarnas supportrar.