Muralmålningen i Bredbysalen i Rinkeby Folkets Hus är invigd. Nu är nattvandrande mammor, ett litet barn som styr polishelikoptern och Rinkebyprofilerna Hagi Farah och Ibo Njie förevigade på väggen.
– Det är fint, väldigt fint. Jag är glad att se mammorna ta över torget, sade Hagi Farah.

Nader Attiyah har lett arbetet som tog tre och en halv vecka och involverade ungefär 15–20 ungdomar från området.
– Resultatet är inte vårt. Processen är vår, men resultatet tillhör kommande generationer.

Det här är Folkets Hus, då ska folket vara med och bestämma

Det var Folkets Hus som tog initiativ till målningen, inspirerade av muralmålningen i Folkets Husby.
– Det handlar om ägandeskap. Det här är folkets hus, då ska folket vara med och bestämma. Att Ibo och Hagi Farah skulle vara med på målningen på något sätt var självklart, sade Evyn Redar som är processledare på Folkets Hus

– Ni är bäst. Utan er kommer jag ingenstans. Jag älskar er, sade Ibo Njie, som arbetat på Rinkeby ungdomsgård i decennier.
Ibo tackade alla närvarande, en och en, sedan han och Hagi Farah tillsammans hade invigt målningen och klippt av bandet.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under veckan som gått. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

”Nu måste något göras åt toalettkaoset i Akalla by!”

Med hänvisning till de anställdas arbetsmiljö stängs toaletten i stallet på 4H-gården i Akalla By. Problemen har påtalats i flera år till ansvariga på trafikkontoret i Stockholms stad utan att något har hänt. 

Ingen kö till evakueringsbostad

Det finns ingen kö till evakueringsbostäderna i Järva. I dagsläget har sex personer i Rinkeby-Kista och en person i Spånga-Tensta flyttat in i lägenheterna i det före detta servicehuset i Akalla.  Men kritik finns mot hur staden har skött det hela.

Äntligen, nu får vi åka skidor igen!

Idag, lördagen den 16 januari mellan klockan 12-14, finns skidor att låna på Spånga IP. – Jonis, Mikiel och Mansib hjälper dig att komma igång, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.