Muralmålningen i Bredbysalen i Rinkeby Folkets Hus är invigd. Nu är nattvandrande mammor, ett litet barn som styr polishelikoptern och Rinkebyprofilerna Hagi Farah och Ibo Njie förevigade på väggen.
– Det är fint, väldigt fint. Jag är glad att se mammorna ta över torget, sade Hagi Farah.

Nader Attiyah har lett arbetet som tog tre och en halv vecka och involverade ungefär 15–20 ungdomar från området.
– Resultatet är inte vårt. Processen är vår, men resultatet tillhör kommande generationer.

Det här är Folkets Hus, då ska folket vara med och bestämma

Det var Folkets Hus som tog initiativ till målningen, inspirerade av muralmålningen i Folkets Husby.
– Det handlar om ägandeskap. Det här är folkets hus, då ska folket vara med och bestämma. Att Ibo och Hagi Farah skulle vara med på målningen på något sätt var självklart, sade Evyn Redar som är processledare på Folkets Hus

– Ni är bäst. Utan er kommer jag ingenstans. Jag älskar er, sade Ibo Njie, som arbetat på Rinkeby ungdomsgård i decennier.
Ibo tackade alla närvarande, en och en, sedan han och Hagi Farah tillsammans hade invigt målningen och klippt av bandet.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Iftar i byn med teater, poesi och kort om Malcolm X

Förenade Unga var värdar första fredagen i ramadan när fastan bröts i Rinkeby Folkets Hus. – Här finns en känsla av gemenskap, när vi träffas bortom sociala medier, sade Rashid Musa, som var inbjuden att föreläsa om Malcolm X.

Ett frö har slagit rot i Rinkebys betong

Ett frö slår rot var namnet på Axpyplans kvartersfest igår och det var tydligt att föreningen Det gror i betongen lyckats med sin sådd. På den nybyggda scenen avlöste artisterna varandra hela eftermiddagen fram till att det började skymma. 

SL:s rulltrappsproblem fortsätter i Rinkeby

Reparationen av rulltrappan på Rinkebys tunnelbanestation har skjutits upp igen. Inte förrän i höst beräknas den åter vara i drift – men då planerar SL att stänga av en av de andra rulltrapporna.

Kista bibliotek släpper podd

Kista bibliotek har producerat en podcast för stockholmarnas egenförfattade och tidigare opublicerade noveller. Men än finns det möjlighet att delta om man har en tidigare opublicerad novell och är folkbokförd i Stockholms län.