Stockholms stad säljer en del av Svenska Bostäders mark i Husby centrum till Hembla. Det är att motarbeta det arbete som görs lokalt för att få ett tryggt och bra boende.

Nu får skandalbolaget Hembla ännu fler bostäder på Järva. Att sälja mark till det företag som Hyresgästföreningen och andra föreningar i åratal kämpat mot på grund av grav misskötsel av fastigheter är att motarbeta det arbete som görs för att få till stånd ett tryggt och bra boende i våra stadsdelar.

FNs bostadsrapportör varnar den svenska regeringen för konsekvenserna när riskkapitalbolag som Hembla (Carnegie/Blackstone, nu Vonovia) köper fastigheter i miljonprogramsområden.

I Stockholm gör man tvärtom och ser till att en oseriös värd blir ännu större

I Danmark funderar man över hur man ska få fram en lagstiftning som förhindrar skrupulösa riskkapitalister att köpa upp fastigheter för att slarvrenovera, renovräka och chockhöja hyror.

I Stockholm gör man tvärtom och ser till att en oseriös värd blir ännu större.

Det är bostadsbrist i Stockholm. Bygg bra bostäder som folk har råd med   på den mark som de kommunala bostadsbolagen äger. Sälj inte en enda kvadratmeter mark till värdar som missköter sig.

Ann-Margarethe Livh, f.d. bostadsborgarråd, V.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

In Memoriam: Hasse Grafström

Hans – Hasse Grafström – gick bort på natten den 12 oktober. Samma datum som Björn Söderberg. Två män som i handling levde som de lärde.

Vad kan Stockholm och Järva lära av Bäckby i Västerås? 

I Bäckby, Västerås, har det kommunala bostadsbolaget, högskolan, Västerås kommun och flera andra aktörer gemensamt inlett ett förebyggande arbete mot våld. En grupp från Järva blev inbjuden dit för att diskutera om det går att starta en Västeråsmodell i förebyggande arbete. 

Trängseln på bussarna i Järva måste få ett slut!

I stora delar av Stockholms län är trängsel i kollektivtrafiken inte ett problem. Men det finns några linjer med fortsatt stor trängsel vissa tider. En sådan är linje 179 i Järva. Det är inte acceptabelt! 

”Vi sträcker ut handen för en dialog”

Som representanter för Miljöpartiet i Rinkeby-Kistas och Spånga-Tenstas stadsdelsnämnder, ser vi med oro på den allvarliga situationen med skjutningar i vårt område. Precis som alla andra vill vi också ha förändring. Vi är öppna för all form av dialog med de invånare som vi är satta att representera.