Premiärminister Imran Khan och statsminister Stefan Löfven har talat i telefon om den kritiska situationen i Jammu och Kashmir.
 
Enligt pakistanska regeringens tweet påpekade premiärminister Imran Khan ”Indiens olagliga och ensidiga agerande den 5 augusti” som förändrade Jammu och Kashmirs status. Han underströk att dessa åtgärder strider mot FN: s säkerhetsråds resolutioner och FN: s lagstiftning.
 
Den humanitära situationen kräver ett omedelbart upphävande av utegångsförbudet som har pågått  i 45 dagar, sade Imran Khan. Han menade att det internationella samfundet måste uppmana Indien att uppfylla sina skyldigheter enligt internationella konventioner om mänskliga rättigheter.
 
Premiärminister Löfven uttryckte sin oro över situationen för de mänskliga rättigheterna och framhöll nödvändigheten av en nedtrappning av konflikten och en dialog mellan Indien och Pakistan för att nå en lösning.
 
De två ledarna enades om att hålla kontakten och fortsätta arbeta tillsammans för fred och stabilitet i regionen.
 
Shahzad Ansari
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hur lång tid ska det ta att laga bron ?

Det var den 26 april som en lastbil körde in i Femte Rinkebybron och gångbron över stråket stängdes av. Nu är det den 8 juli och gångbron är fortfarande trasig. Hur lång tid ska det behöva ta?

K27 släpper ny musik

K27 är tillbaka med singeln ”Dora” som släpps idag. Detta är hans första singel sedan hans debutalbum ”99 Overall” som släpptes i april.

”Vi måste tala med varandra – inte om varandra”

När landets vice statsminister Isabella Lövin vill veta mer om situationen i Järva kallar hon på Ahmed Abdirahman från Global Village. – Jag bad om det här mötet eftersom vi vet att Järva är väldigt drabbat av corona, sade Isabella Lövin vid en pressträff på fredagen.

Enbacksskolans elever studerar Black Lives Matter

Årskurs 8 på Enbacksskolan i Tensta har under höstterminen arbetat ämnesövergripande med BLM-rörelsen och vikten av samhällsförändring där rasism och fördomar motverkas.