Premiärminister Imran Khan och statsminister Stefan Löfven har talat i telefon om den kritiska situationen i Jammu och Kashmir.
 
Enligt pakistanska regeringens tweet påpekade premiärminister Imran Khan ”Indiens olagliga och ensidiga agerande den 5 augusti” som förändrade Jammu och Kashmirs status. Han underströk att dessa åtgärder strider mot FN: s säkerhetsråds resolutioner och FN: s lagstiftning.
 
Den humanitära situationen kräver ett omedelbart upphävande av utegångsförbudet som har pågått  i 45 dagar, sade Imran Khan. Han menade att det internationella samfundet måste uppmana Indien att uppfylla sina skyldigheter enligt internationella konventioner om mänskliga rättigheter.
 
Premiärminister Löfven uttryckte sin oro över situationen för de mänskliga rättigheterna och framhöll nödvändigheten av en nedtrappning av konflikten och en dialog mellan Indien och Pakistan för att nå en lösning.
 
De två ledarna enades om att hålla kontakten och fortsätta arbeta tillsammans för fred och stabilitet i regionen.
 
Shahzad Ansari
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Både Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta sänder live

Imorgon, torsdagen den 27 augusti, har stadsdelsnämnderna i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista sina sammanträden 18.00. Sammanträdena är inte öppna för allmänheten, men kan följas på nätet.

Stort Pridefirande i Järva

Under den gångna veckan har Pridefirandet varit aktuellt även i förorterna. Det är Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som anordnat Prideveckan i Järva, där man kunnat ta del av lokala aktiviteter med fokus på HBTQ-frågor.

Satsning i Rinkeby denna vecka för att fler ska vaccinera sig

Denna vecka genomför Region Stockholm en informationssatsning i Rinkeby. – Vi informerar och kan hjälpa till att boka tid för vaccination, säger Fatuma Abdullahi Mohamed, ansvarig för hälsoinformatörerna på Transkulturellt Centrum.

”Det är ett barn som har försvunnit och tystnaden är talande”

Ett barn är försvunnet och veckorna går utan att polisen får in några tips. I media är det tyst. – Det handlar om människovärde och vilka kroppar som är värda att söka efter och vilka kroppar som är sörjbara, säger Alexandra Pascalidou.