Som United vann den viktiga seriepremiären mot Bele Barkaby FF på Knutby BP på fredagskvällen. Yonis Egag gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek.
– Det blev en tuff match och vi tog tre viktiga poäng, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

Bele Barkarby är ett av de favorittippade lagen i division 4, men hemmalaget lyckades ändå vinna. Som United spelade sitt spel och hade flera målchanser, men slutresultatet blev 1-0.

Yonis Abdirashid Egag, som har spelat 59 matcher med Som United, gjorde sitt 85:te mål när det var knappt fem minuter kvar till halvtidsvila. Lagkaptenen Abdikafar Isse Ismail assisterade till målet.

I andra halvlek försvarade sig Som United bra och lyckades stänga matchen de sista 15 minuterna.

– Jag tycker att vi förtjänade den här segern för att killarna kämpade i 90 minuter och orkade följa matchplanen. Jag är enormt stolt över grabbarna och deras insats idag, säger Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

– Den här segern betyder mycket för oss. Vi gjorde en riktigt bra försäsong och vi hoppas att vi ska fortsätta på samma sätt hela vägen.

Assisterande tränare: Hatum abdulkhadir och Zaki Abdullahi (Prince)

Matchreferat: Som United
Bilder: Mohamed Dahir
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Akropols A-lag tvingas lägga ner

Riksidrottsförbundets generalsekreterare hjälpte till. Basketförbundets generalsekreterare hjälpte till, men det gick ändå inte. Akropols A-lag ”Rinkebys stolthet” läggs ner.

IFK Lidingö FK svarar på kritiken

Igår skrev Said Ali, tränare för AIF Kista Futsal P07, ett öppet brev till IFK Lidingö. Han var orolig för den ökande rasismen inom ungdomsfotbollen. Hans lag hade utsatts för rasistiska påhopp under en fotbollsturnering i helgen. Nu svarar klubbchefen på kritiken.

Nu kan fler delta i Tensta Rinkeby Grass Run

I morgon, söndag, får 150 personer springa Tensta Rinkeby Grass Run. Det är en stor förändring mot de senaste 18 månaderna, som har haft olika corona-begränsningar.

Som United räckte inte till mot Kista SC i helgens derby

Som United åkte på en förlust i helgens bortamatch mot Kista SC i fotbollens division 4 Norra. I halvlek stod det redan 3-1 till Kista SC och resultatet stod sig matchen ut.