Bild: Elle Johnson

Den har snurrat ett par veckor nu, Erik Lundins senaste singel. Det är ett nytt sound, sommarstudsiga elektroniska beats och en rimkavalkad utan dess like.

Apanage [-nɑ:ʹʃ] (franska), underhåll, främst statliga medel anslagna till en monarks hovhållning. 

Den 5 juni släppte Erik Lundin sin singel ‘Apanage’ som är hans första släpp sedan i fjol när han släppte albumet “Zebrapojken”. 

I sin nya singel bjuder Lundin på ett nytt sound. Nu får vi höra honom rappa över ett elektroniskt beat. Ännu ett bevis på hans mångsidighet och genialiska låtskrivande. 

Apanage innebär den del av skattepengarna som går till kungafamiljen och kungahuset. ”Glömmer aldrig dagen jag fick lära mig en fras, Kungen får inte sos, kungen får apanage” På omslaget ser vi Erik Lundins ansikte i profil på ett apanage-mynt. 

Låt: Apanage
Artist: Erik Lundin
Skivbolag: Mansa Banda Music AB

Zamzam Bouraleh
Bild: Elle Johnson 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkebys nya muralmålning invigd!

Muralmålningen i Bredbysalen i Rinkeby Folkets Hus är invigd. Nu är nattvandrande mammor, ett litet barn som styr polishelikoptern och Rinkebyprofilerna Hagi Farah och Ibo Njie förevigade på väggen. – Det är fint, väldigt fint. Jag är glad att se mammorna ta över torget, sade Hagi Farah.

Mizeria, del 2: Spiderman med noppade ögonbryn

Det här är del 2 i sommarens följetong Mizeria. Boken, som är skriven av Melody Farshin, handlar om tvillingarna Aicha och Ali och deras liv i en förort i miljonprogrammen. Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar så olika ut.

CinemAfrica på Rinkeby Folkets Hus

Somaliska akademiker visade tillsammans med Rinkeby Folkets Hus filmen Dhalinyaro. Filmens titel betyder ungdom på somaliska och den handlar om tre tonårstjejers uppväxt. Berättelsen speglar Djiboutis samhälle och hela dess komplexitet.

Alla borde läsa Prinsen av Porte de la Chapelle

Prinsen av Porte de la Chapelle är en nyutkommen roman skriven av Annelie Drewsen. Annelie är journalist och författare, och har tidigare jobbat som gymnasielärare i Tensta gymnasium. I boken skildrar hon hur en afghansk ensamkommande kille tvingas fly från Sverige för att hitta ett nytt hem.