Bild: Elle Johnson

Den har snurrat ett par veckor nu, Erik Lundins senaste singel. Det är ett nytt sound, sommarstudsiga elektroniska beats och en rimkavalkad utan dess like.

Apanage [-nɑ:ʹʃ] (franska), underhåll, främst statliga medel anslagna till en monarks hovhållning. 

Den 5 juni släppte Erik Lundin sin singel ‘Apanage’ som är hans första släpp sedan i fjol när han släppte albumet “Zebrapojken”. 

I sin nya singel bjuder Lundin på ett nytt sound. Nu får vi höra honom rappa över ett elektroniskt beat. Ännu ett bevis på hans mångsidighet och genialiska låtskrivande. 

Apanage innebär den del av skattepengarna som går till kungafamiljen och kungahuset. ”Glömmer aldrig dagen jag fick lära mig en fras, Kungen får inte sos, kungen får apanage” På omslaget ser vi Erik Lundins ansikte i profil på ett apanage-mynt. 

Låt: Apanage
Artist: Erik Lundin
Skivbolag: Mansa Banda Music AB

Zamzam Bouraleh
Bild: Elle Johnson 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hur blir det med kulturstråket i Husby?

Man har inte setat mycket på sin balkong i sommar – utom…

Konst, Chile och Tensta

– Förortens självbild kommer att skadas den dagen den bedöms av utomstående. Carlos Martínez som växt upp i Tensta och är konstnär berättar om uppväxten i Chile och i Sverige, om konst och om kultur i orten.

”Suad Ali är en modig förebild”

Årskurs 8 i Enbacksskolan har arbetat med Suad Alis bok Dina händer var fulla av liv i undervisningen i svenska. De har diskuterat hur viktigt det är med positiva förebilder och representation och eleverna har tillsammans skrivit den här texten.

Trauman bärs mellan generationer som en familjetradition

Föreställ dig ett svart hål i rymden. Vid dess kant, händelsehorisonten, upphör allting. Innanför händelsehorisonten finns singulariteten, en plats i ett svart hål bortom allt. Det svindlar obehagligt, känns svårt att få luft. I den känslan utspelar sig Balsam Karams senaste roman.