Stora förändringar för ungdomsverksamheten i Rinkeby-Kista, men Stefan Lindström kommer inte vara enhetschef länge till.
– Nej, jag blir inte kvar, utan avslutar min anställning i mitten av april. Går i pension, lite tidigare än vanligt. 

Hur känns det?
 – Både ock, känns skönt men kommer nog sakna mycket också. Jag har jobbat i Järva i nästan 40 år. Började som teamledare på Rinkeby ungdomsgård 1980 och från 1981 har jag jobbat heltid. Men det kanske kan vara bra att sluta när det ska bli förändringar.

Hur tycker du att stadsdelen har förändrats under de här åren?
 – Vissa saker har blivit bättre, men mycket har blivit sämre. Jag växte upp här, bodde i Rinkeby under hela tonåren. Det känns som om sammanhållningen var bättre förr. Men det är svårt att säga, jag är gammal, så andra kanske tycker annorlunda.

Vad ska du göra som pensionär?
 – Jag ska plugga, tänkte läsa spanska. Vi har lägenhet där nere. Jag ska träna och må bra, sköta om mig själv.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ännu inga besked om framtiden för Husby moské

Framtiden för moskén i Husby är fortfarande oviss. Fastigheten ska rivas och Husby Islamiska Kulturcenter har inte fått några besked från vare sig politiker eller bostadsbolag.

Rinkebybarnen bygger sina drömkojor

Hur skulle du vilja bo? Nästa vecka kan du se barnens drömkojor som visas i Bredbysalen på Folkets Hus i Rinkeby. Utställningen är resultatet av kursen Färg & Fantasi, i Kulturskolans regi.   – Det är ett av de bästa samarbeten vi har haft, säger Fardosa Omar, verksamhetsledare på Rinkeby Folkets Hus.

”Vi står eniga med våra kristna vänner”

Muslimer visar idag sitt stöd till Spånga-Kista församling med anledning av attentatet mot Spånga kyrka. – Vi vill visa att kyrkan är Guds hus, som alltid ska värnas och respekteras, säger Mariam Osman Sherifay, medlem i Khadija Center.

Nattalie vill att vi börjar prata om det osynliga våldet

Nattalie Ström Bunpuckdee från Hjulsta är programledare i UR:s satsning på att uppmärksamma våld i nära relationer mellan unga. – Det är ett jättebra initiativ och jag är stolt över att ha varit en del av det.