Fyra löpare gick loss från start i Tensta Rinkeby Grass Run April. Förhandsfavoriten Abdisalam från Hjulsta ledde, medan Mansib Rahman (Akalla), Zeni Ramku (Vällingby) och Ahmed Farah (Rinkeby) försökte hänga med. 
 
Det fick de alla betala för. Först var det Zeni som föll tillbaka till sjunde plats. Mansib och Ahmed höll bättre. Det var först efter 3,5 km som farten sjönk. 
Men strax efter 3,5 km, precis när de vänt hem mot mål, så passerade Mårten (undertecknad) dem. Det blir alltid en ”åh nej”-effekt i det läget. Ahmed, som spelar division fyra-fotboll i Som United, klarade besvikelsen bäst och tappade minst fart när Mårten snabbt gick förbi mot andraplatsen bakom en suverän Abdisalam. 
 
Elena gjorde som vanligt ett säkert lopp med jämn fart som tog henne till en femte plats. 
Med åtta lopp kvar leder fjolårets totalvinnare Elena tjejernas kamp om prispotten på 10 000 kronor.
Bland killarna tog Mårten in två tredjedelar av Mansibs poängförsprång, som nu bara är sex poäng. 
Fjolårets manlige totalvinnare, Bilal Cadimi, tilldelas på torsdag ett stipendium på 10 000 kronor från Stockholms Stad vid Stockholms stora prisutdelning i Stadshuset. Priset får Bilal för sina insatser som lovande ung tränare i Rinkeby Run. 
 
Mårten Westberg, Rinkeby Run
 
  1. Abdisalam Hussein, 19:30, 31 poäng
  2. Mårten Westberg, 20:30, 25 poäng
  3. Ahmed Farah, 21:00, 19 poäng
  4. Mansib Rahman, 13 poäng
  5. Elena Osokina, 11 poäng
  6. Noa Örtegren, 5 poäng
  7. Schelken ”Zeni” Ramku , 3 poäng
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Öppet brev till IFK Lidingö: Stoppa rasismen inom fotbollen

Said Ali, som tränar barn och ungdomar i AIF Kista Futsal, märker en ökad rasism inom ungdomsfotbollen. När hans lag spelade en turnering i Djursholm i helgen kränktes lagets spelare utan att varken tränare eller domare reagerade. Därför skrev han följande brev:

Henok Goitom redo för ny säsong

I torsdags gjorde AIK årets första träning inför storpublik. Husby-sonen Henok Goitom gör nu sin andra säsong som lagkapten och anfallaren ser framemot att göra det i ett lag som är regerande svenska mästare.

Triathlon är kanske Sveriges hårdaste sport

Triathlon är en mycket bra sport för den som vill komma i form. Att tävla i tre helt olika konditionsidrotter hjälper förstås konditionen. Dessutom är det kul. Därför organiserade Rinkeby Run en enkel och helt gratis triathlon-tävling i söndags.

Nu blir det vattenpolo hela hösten i Husbybadet!

Järvabadet har nog varit sommarens största succé, men den sista augusti stänger man för hösten. Men den som vill fortsätta spela vattenpolo kan göra det i Husbybadet i höst.