Fyra löpare gick loss från start i Tensta Rinkeby Grass Run April. Förhandsfavoriten Abdisalam från Hjulsta ledde, medan Mansib Rahman (Akalla), Zeni Ramku (Vällingby) och Ahmed Farah (Rinkeby) försökte hänga med. 
 
Det fick de alla betala för. Först var det Zeni som föll tillbaka till sjunde plats. Mansib och Ahmed höll bättre. Det var först efter 3,5 km som farten sjönk. 
Men strax efter 3,5 km, precis när de vänt hem mot mål, så passerade Mårten (undertecknad) dem. Det blir alltid en ”åh nej”-effekt i det läget. Ahmed, som spelar division fyra-fotboll i Som United, klarade besvikelsen bäst och tappade minst fart när Mårten snabbt gick förbi mot andraplatsen bakom en suverän Abdisalam. 
 
Elena gjorde som vanligt ett säkert lopp med jämn fart som tog henne till en femte plats. 
Med åtta lopp kvar leder fjolårets totalvinnare Elena tjejernas kamp om prispotten på 10 000 kronor.
Bland killarna tog Mårten in två tredjedelar av Mansibs poängförsprång, som nu bara är sex poäng. 
Fjolårets manlige totalvinnare, Bilal Cadimi, tilldelas på torsdag ett stipendium på 10 000 kronor från Stockholms Stad vid Stockholms stora prisutdelning i Stadshuset. Priset får Bilal för sina insatser som lovande ung tränare i Rinkeby Run. 
 
Mårten Westberg, Rinkeby Run
 
  1. Abdisalam Hussein, 19:30, 31 poäng
  2. Mårten Westberg, 20:30, 25 poäng
  3. Ahmed Farah, 21:00, 19 poäng
  4. Mansib Rahman, 13 poäng
  5. Elena Osokina, 11 poäng
  6. Noa Örtegren, 5 poäng
  7. Schelken ”Zeni” Ramku , 3 poäng
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Klasskillnad i seriefinalen i Division 5 Norra

Det var seriefinal, ettan mot tvåan i serien. Ändå blev det inte mycket till match. Klasskillnad när Banjul FC körde över Edessa Syrianska med 5-0 (1-0). 

Mer Martin Mutumba, Avbytarbänken del 2.

Om ni gillade del 1, kommer ni att älska del 2. I den andra delen berättar Martin om hur året efter guldåret var. Vem den bäste spelaren han spelat med är och vem är den bäste motståndaren. Snacket handlar om Dulee Johnson och avsnittet avslutas med några intressanta frågor från lyssnarna.

Som United har nu tre segrar i rad

Som Uniteds A-lag tog ännu en trepoängare när man besegrade Älta IF på hemmaplan under fredagskvällen. Matchen slutade till sist med en 2-0, det blev seger efter en riktigt jämn match.

Tre guld och ett silver

Rinkeby Run ställde upp med fyra löpare i Stockholms-mästerskapen i terränglöpning. I fjol var en fjärde plats bästa placering. I år blev det tre guld och ett silver.