Den man i 20-årsåldern, som sköts med flera skott på Trondheimsgatan i Husby, har avlidit på sjukhus.

Nyhetsbyrån Järva fick information om skjutningen 17.44 på torsdagskvällen, tre minuter efter att polisen hade larmats.

En ung man låg skottskadad på loftgången på Trondheimsgatan 28. Polis och ambulans kom snabbt till platsen. Enligt uppgift försvann gärningsmännen på en motorcykel eller en moped.

Enligt lokala källor är brottet en fortsättning på de gängstrider som pågått den senaste tiden.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och söker efter gärningsmännen. Ingen är gripen för brottet, som rubriceras som mord eller dråp.

Anhöriga är underrättade.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny pandemilag – det här gäller

Riksdagen har röstat fram regeringens förslag om en tillfällig pandemilag. Lagen börjar gälla från och med imorgon, den 10 januari till och med den sista september 2021.

Inga Harnesk fick första vaccinsprutan i helgen

Inga Harnesk från Husby har fått sin första spruta med coronavaccinet. Nyhetsbyrån Järva fick vara med på Kista vårdcentral när det hände.

Enbacksskolan återgår till fysisk undervisning

På måndag den 15 mars upphör distansundervisningen för elever i årskurs 7-9 på Enbacksskolan i Tensta. Eleverna återgå alltså till fysisk undervisning i skolan.

Duvorna härskar fortfarande på Tenstagången…

Träden längs Tenstagången blir beskurna en gång om året. Men en gren tillåts vara kvar år efter år. Just där sitter kvarterets duvor och släpper sitt träck rakt ner på parkbänkarna som är placerade precis under.  – Ingen kan sitta där. Varför beskär de inte trädet? De kan lika gärna ta bort bänkarna annars, säger Avram Lazaridis.