Mohamed Nuur

Vad läste jag igår?
Att USA inte är som Sverige
Vad var det jag hörde?
Att rasism inte existerar i Sverige.
Vad sa du?
Att Sverige är ett jämlikt land.

Rasisterna har 62 representanter i Sveriges riksdag. Hur kan rasismen bli tydligare?

Varje gång en nyhet handlar om personer med en annan hudfärg eller religion, så fylls kommentarsfälten av rasism. Hur kan rasismen bli tydligare?

När människor i olika forum skrev att man gladdes åt terrorns offer i Nya Zeeland. Hur kan rasismen bli tydligare?

När personer säger att de gläds när många i orten dör av corona. Inte ens i döden slipper man rasism. Hur kan rasismen bli tydligare?

Medan världen visar solidaritet med Black Lives Matter…

Sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen bytte de sina anonyma profiler nätet och visar nu familjebilder istället, samtidigt som de fortsätter sprida rasism i sina flöden.

Sedan Sverigedemokraterna kom in till riksdagen så gick de från att dölja sin arbetsplats till att lägga hela sitt CV på Facebook, medan de fortsätter sprida rasistiska uttalanden.

Sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen så har många i Sverige inte längre sin knytnäve i fickan, utan den är tydlig både verbalt och fysiskt.

…så bestämmer sig Ulf Kristersson för att samarbeta med SD

Medan världen visar solidaritet med Black Lives Matter, så bestämmer sig Ulf Kristersson, moderaternas partiledare, för att samarbeta med SD. Han kan tänka sig att ha Sverigedemokraterna i sin regering.

Han, som gör anspråk på statsministerposten, tycker att SD med sina nazistiska rötter och som gång på gång sprider rasism både i sociala medier och från riksdagens talarstol, kan belönas med att få en plats i regeringen.

Det handlar inte bara om politik längre, eller makt, utan det handlar om moral. För den som står för människors lika värde ger inte sverigedemokraterna mer utrymme. Ni kan slänga er handlingsplan för integration i papperskorgen för den betyder inget när ni ger ett rasistiskt parti makt.

Ulf Kristersson, du sa att du aldrig ska samtala, samtala, samverka eller samregera med sverigedemokraterna. Du har brutit alla löften.

Det är aldrig rätt läge att samarbeta med Sverigedemokraterna

Det är aldrig rätt läge att samarbeta med Sverigedemokraterna, men det är smaklöst att du väljer att släppa denna nyhet samtidigt som en hel värld demonstrerar mot rasismen.

Ulf Kristersson, tidigare tyckte jag av ideologiska skäl att du inte skulle bli statsminister. Men nu, som en afrosvensk muslim som bor i orten, har jag ännu fler skäl att aldrig vilja se dig leda landet.

Det är en skam att du så lättvindigt väljer att ta Sverigedemokraterna i handen, som om de var vilket parti som helst. Antingen är du emot deras åsikter och människosyn och motarbetar deras politik, eller så börjar du samarbete med dem.

Men glöm inte, historien kommer att döma dig.

Mohamed Nuur
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Om Claes Malmberg och Parlamentet

Jag har i min yrkesutövning suttit i förhörsrum och förhört vittnen till brott kopplade till gängkriminalitet, och sett skräcken i deras ögon när de inte vågat säga det de egentligen har på hjärtat. Det är ett enormt hot mot demokratin och ett samhällsklimat som är så icke-önskvärt det bara kan bli. Jag ser tendenser av detta i hur många förhåller sig till Claes Malmberg i Parlamentet-debaclet. 

Sabuni, du kopierar SD:s retorik

Nyamko Sabuni vill vräka föräldrar med barn som hamnat i kriminalitet. Men hon borde inte skylla på föräldrarna för sitt eget misslyckande. Det är den politik som hon företräder som fördärvade Rinkeby.

Pandemisysslor och funderingar över året som gått

2020 är ett år som vi sent ska glömma av olika anledningar. Mest för den världsomspännande pandemin förstås, men också för att det på alla sätt skapat förändring.

Vart ska alla ta vägen med sina känslor?

Vi sörjer alla de unga som blivit offer i detta våldsamma samhälle och tänker på familjerna som måste uppleva detta. Vart skall alla ta vägen med sina känslor och frågor?