Järvas populära discgolfpark fick celebert besök i veckan. Gregg Barsby som är regerande världsmästare i discgolf kom från Kalifornien till Järva för att visa sitt stöd för parken. Den 8:e juli arrangerades “Barsby vs You”, där andra discgolfare bjöds in att utmana mästaren och spela mot honom på Järva DiscGolfPark.

– Det här är är en legendarisk discgolfbana, den är unik eftersom det är en så blandad miljö, sade Gregg Barsby.

Intresset för att se världsmästaren spela och utmana honom var stort. Men trots att discgolf ofta beskrivs som en lättillgänglig sport som passar de flesta var det en påfallande homogen skara som samlats runt Gregg Barsby för att få sina discar signerade.

En lättillgänglig sport som passar de flesta

– Jag har ingen aning, men discgolf är en typisk “andrasport” som många börjar med när de har avslutat sin karriär inom till exempel fotboll eller tennis, sade Gregg Barsby som svar på frågan om varför det i stort sett bara var vita män i olika åldrar som spelade.

Att discgolf skulle vara en sport för nördar håller han inte med om. En anledning till att så pass få ens känner till discgolfen menar han, är att tävlingarna inte visas på tv. En ekonomisk fråga som avgörs av prioriteringar på politisk nivå, enligt Gregg Barsby.

Två unga spelare på plats var Evelina och William Freidenfelt från Ekerö.

Jag vet inte varför det inte är fler som håller på med discgolf

– Det är roligt, jag vet inte varför det inte är fler som håller på med discgolf. Det är pappa som har fått oss att börja spela, sade Evelina Freidenfelt.

Så hur gick det i utmaningen “Barsby vs You”? Av de 54 personer som i tvåmannalag spelade mot Gregg Barsby på varsitt av banans hål var det bara fyra lag som slog honom. Världsmästaren vann alltså på 23 av banans 27 hål. Intäkterna från arrangemanget gick till den rörelse som engagerat sig för att bevara parken som hotas av bygget av Järvas nya begravningsplats.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Här är de som håller igång nattfotbollen i Järva

En lördagskväll i november i Järva. Det är becksvart ute, men i Spånga fotbollshall lyser lamporna. Varje fredag och lördag anordnar Kista AIF nattfotboll för barn och ungdomar. – Vi håller på från oktober till mars, säger Muhammed Ali, som är verksamhetsansvarig.

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.

Rinkeby Run gör SM-debut

”Löpning är alla idrotters moder”. Så låter ett gammalt persiskt ordspråk som nog Mohammad Reza gärna skriver under på. För några år sen flyttade han till Sverige från Iran och i lördags knäckte han det unga stjärnskottet Emil Millán de la Oliva, 19 år i kampen om guldet.

Som United arrangerar fotbollsläger i Rinkeby

Under fem veckor bjuder Som United in till fotbollsläger för både pojkar och flickor mellan åldrarna 6–18 år, på plats i Rinkeby.