Järvas populära discgolfpark fick celebert besök i veckan. Gregg Barsby som är regerande världsmästare i discgolf kom från Kalifornien till Järva för att visa sitt stöd för parken. Den 8:e juli arrangerades “Barsby vs You”, där andra discgolfare bjöds in att utmana mästaren och spela mot honom på Järva DiscGolfPark.

– Det här är är en legendarisk discgolfbana, den är unik eftersom det är en så blandad miljö, sade Gregg Barsby.

Intresset för att se världsmästaren spela och utmana honom var stort. Men trots att discgolf ofta beskrivs som en lättillgänglig sport som passar de flesta var det en påfallande homogen skara som samlats runt Gregg Barsby för att få sina discar signerade.

En lättillgänglig sport som passar de flesta

– Jag har ingen aning, men discgolf är en typisk “andrasport” som många börjar med när de har avslutat sin karriär inom till exempel fotboll eller tennis, sade Gregg Barsby som svar på frågan om varför det i stort sett bara var vita män i olika åldrar som spelade.

Att discgolf skulle vara en sport för nördar håller han inte med om. En anledning till att så pass få ens känner till discgolfen menar han, är att tävlingarna inte visas på tv. En ekonomisk fråga som avgörs av prioriteringar på politisk nivå, enligt Gregg Barsby.

Två unga spelare på plats var Evelina och William Freidenfelt från Ekerö.

Jag vet inte varför det inte är fler som håller på med discgolf

– Det är roligt, jag vet inte varför det inte är fler som håller på med discgolf. Det är pappa som har fått oss att börja spela, sade Evelina Freidenfelt.

Så hur gick det i utmaningen “Barsby vs You”? Av de 54 personer som i tvåmannalag spelade mot Gregg Barsby på varsitt av banans hål var det bara fyra lag som slog honom. Världsmästaren vann alltså på 23 av banans 27 hål. Intäkterna från arrangemanget gick till den rörelse som engagerat sig för att bevara parken som hotas av bygget av Järvas nya begravningsplats.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta Rinkeby Grass Run trotsar vädrets makter

Loppet avgjordes i årets värsta väder. Det slog snabbt om till iskallt regn, blåst och lera. En löpare gav upp redan före start. 

Rinkebys löpare fick sin revansch

I april visade Spårvägens duktige veteran Fredrik Nybäck ungtupparna i Rinkeby Run var skåpet ska stå. Med 50 sekunders marginal till Jonis Serry var det inget snack om saken. I söndags var Jonis inställd på att vända den läxan.

Kistaloppet är en av landets populäraste tävlingar

För första gången blev Löparakademin tvungna att stoppa anmälningarna en vecka före loppet. För många hade anmält sig.  

Som United gjorde allting rätt

Efter några förluster visade Som United FF sin bästa sida i fredagens match mot FC Djursholm på hemmaplan. I halvlek stod det redan 2-0 och resultatet stod sig hela matchen.