stor hall med massor med stolar, på några sitter folk.

Med start på måndag den 9 augusti kan 16- och 17-åringar i Stockholms län boka tid för vaccination. Region Stockholm påbörjar arbetet med nästa åldersgrupp inför skolstarten för att minska smittspridningen.

I början på nästa vecka kommer personer födda 2005 och 2004 ha möjlighet att boka tid för vaccination. Detta efter Folkhälsomyndighetens rekommendation, som avser att påbörja vaccineringen av åldersgruppen innan skolstarten, i syfte att minska smittspridningen. Ett brev med blankett för samtyckte kommer skickas hem till de berörda vårdnadshavarna, som ska tas med till vaccinationstillfället. Om vårdnadshavarna inte ger sitt samtycke kan vaccinationspersonalen i stället göra en så kallad mognadsbedömning av ungdomen.
Passa på att vaccinera er den här veckan, det finns gott om tider. Från måndag öppnar vi bokningen för nästa åldersgrupp, de som är födda 2005 eller tidigare, och därför kan det i början av nästa vecka bli ont om tider under en period. Intresset för vaccination är stort i alla åldersgrupper och vi håller hög takt i vaccinationsprogrammet vilket är viktigt inför hösten, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare för Stockholmsregionen.

I samband med att bokningen öppnar kommer mer information gå att hitta på 1177.se. Nyhetsbyrån Järva har tidigare rapporterat om minskad tidsintervall mellan dos ett och två – där finns all information om hur du kan vaccineras i Järva.

Källa: Region Stockholm

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Barnfamiljen bor i fukt och mögel hos HSB i Kista

Familjen bor i en tvårummare i en av HSB:s fastigheter Kista; mamma, pappa och tre barn i förskoleåldern. I sovrummet, där alla sover tillsammans, började parketten släppa. – Vi har fuktskador i både sovrum och vardagsrum och det dröjde över ett år innan HSB kom hit och mätte.

Coach Sam föreläser om en sund livsstil

På Bridge i Kista föreläste coach Sam om både fysisk och psykisk hälsa.  – Jag kommer att ha ett flertal föreläsningar under hösten tillsammans med Bridge och även workshops om hälsan, säger Samuel Eyob, som driver kontot @samueleyobofficial. 

Läslovstips i Järva

Biblioteken runt omkring Järva förbereder sig inför det stundande läslovet. På plats kan du inte endast läsa, utan även delta i andra aktiviteter så som kreativt skrivande, filmkollo, konstworkshop och novelltävling.

Om SVT:s serie Kalifat – del 2

Nasir Ahmad Arif är lärare på Cordoba-skolan i Kista och han har plågats över hur ordet Khalifa missbrukas.  – Islam betyder fred, se hur det används nu. Den som vill se vad islamiska staten egentligen är, då ska man studera perioden i Andalusien och staden Cordoba.