stor hall med massor med stolar, på några sitter folk.

Med start på måndag den 9 augusti kan 16- och 17-åringar i Stockholms län boka tid för vaccination. Region Stockholm påbörjar arbetet med nästa åldersgrupp inför skolstarten för att minska smittspridningen.

I början på nästa vecka kommer personer födda 2005 och 2004 ha möjlighet att boka tid för vaccination. Detta efter Folkhälsomyndighetens rekommendation, som avser att påbörja vaccineringen av åldersgruppen innan skolstarten, i syfte att minska smittspridningen. Ett brev med blankett för samtyckte kommer skickas hem till de berörda vårdnadshavarna, som ska tas med till vaccinationstillfället. Om vårdnadshavarna inte ger sitt samtycke kan vaccinationspersonalen i stället göra en så kallad mognadsbedömning av ungdomen.
Passa på att vaccinera er den här veckan, det finns gott om tider. Från måndag öppnar vi bokningen för nästa åldersgrupp, de som är födda 2005 eller tidigare, och därför kan det i början av nästa vecka bli ont om tider under en period. Intresset för vaccination är stort i alla åldersgrupper och vi håller hög takt i vaccinationsprogrammet vilket är viktigt inför hösten, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare för Stockholmsregionen.

I samband med att bokningen öppnar kommer mer information gå att hitta på 1177.se. Nyhetsbyrån Järva har tidigare rapporterat om minskad tidsintervall mellan dos ett och två – där finns all information om hur du kan vaccineras i Järva.

Källa: Region Stockholm

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Har du sett Abdilahi?

Abdilahi har varit försvunnen sedan den 27 december 2020. Han sågs senast i Mjölby. Har du uppgifter? Kontakta polisen!

Rinkebys MMA-stjärna Hamza ”Rifi” Bougamza på besök

Med stöd från Gålöstiftelsen bjöd Framtidens Hus och Fryshuset in 16-19 åringar för att prova thaiboxning under ledning av Hamza Bougamza. – Min dröm som barn var att bli elitidrottare, och här är jag nu och stöttar unga från Järva, säger han.

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.

Nu lanseras utbildning i ledarskap och föreningsliv

Raoul Wallenberg Academy och Fryshuset arrangerar i samarbete en utbildning i ledarskap inom föreningslivet. Utbildningen görs inom projektet Non-Silence Generation som har syftet att ge ungdomar möjlighet att engagera sig i föreningar och få kunskaper i hur de kan förbättra samhället.