Jag är besviken. Jävligt besviken, faktiskt.
Inte på Benjamin Dousa. 

Han har nog försökt få fram isolerings-lägenheter, även om det är en månad sen jag skickade ett förslag till en deal med Scandic Hotel i Kista. Även om det hittills bara blivit en enda isoleringslägenhet. Han har åtminstone försökt.

Inte på Stadshuset eller region Stockholm. De har fokuserat på att sänka skatter och det är förstås inte bra när det händer något sånt här, men i det här läget försöker de ändå. De har konsulterat experter från WHO och stadens egna smittskyddsexperter. Det är ingen tvekan om att de verkligen har engagerat sig.

Jag är besviken på dig. På oss.

Jag är besviken på dig. På oss. ”Åk inte buss och tåg” säger SL. Det är ovanligt. SL säger det för att vårdpersonal, bussförare och alla andra samhällsbärande yrkesgrupper ska kunna komma till jobbet utan att bli smittade på bussen.

Om Aisha som jobbar i hemtjänsten blir smittad på bussen så drar hon med sig smittan in på ålderdomshemmet där hon jobbar. Nu har smittan tagit sig in på tre av fyra ålderdomshem. För dig är det en förkylning. För Agda 85 år är det livshotande.

För dig är det en förkylning. För Agda 85 år är det livshotande.

Över tusen elever från Tensta, Hjulsta och Rinkeby går i skolan i Akalla. De flesta åker buss.

Under hela corona-utbrottet har Idrottsmammor gått från Rinkeby, Tensta och Hjulsta till Akalla. Vi går kl 7 varje vardagsmorgon från Rinkebyterassen, kl 07:15 från Hjulsta Torg och kl. 07:30 från fontänen utanför Tensta centrum.

Vi ser till att eleverna kommer till skolan i tid, och att de då har fått lagom mycket motion för att kunna lära sig mycket mer i skolan. Som mest har vi varit 12 elever.
Mer än 99 procent av eleverna fortsätter alltså att ta bussen, där de riskerar att smitta ner sina grannar i samhällsbärande yrken.

Om inte vi gör vad vi kan för att minska smittan i Järva, vem ska då göra det?

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Om DN och bevakningen av orten

I ett tidigare inlägg här reagerade jag på att DN i en artikel gjort det till en lek för läsarna att gissa vilka stadsdelar i huvudstan som var ”värst” smittade. Ja, det stod värst i rubriken. Inte mest drabbade, vilket empatiska journalister skulle ha skrivit.

We shall overcome…?

Det är snart 30 år sedan före detta statsministern Carl Bildt, M, och invandrarministern Birgit Friggebo förgäves försökte få Rinkebyborna att sjunga ” We shall overcome” i Rinkeby Folkets Hus.

Skolan borde bli bättre på att diskutera rasism

Jag tycker, att skolan i Sverige borde bli bättre på att diskutera rasism med eleverna och lära ut hur man kan bemöta den så att rasismen försvinner.

”Vi är trötta på smutsiga kläder”

SWATAB, företaget som säljer tvätteknik med avjoniserat vatten, har fått anslag från Vinnova. Hur är det möjligt? Jag tror, att det kan skada förtroendet för miljörörelsen om SWATABs tvätteknik betraktas som en ”miljöinnovation”.