Tensta Träff
Bild: Holger Ellgaard

Två helger i slutet av november har det varit evenemang i Tensta Träff och med religion som lockelse. Mycket olika till sitt innehåll, mycket folk. Som valarbetare vet vi i flera partier att Hizb ut-Tahrir gör påtryckningar både ute på torg och inne i samlingssalar till bland annat röstskolk. Hur mycket man än ogillar organisationen, så agerar man för att göra verksamheten bredare. ABF sköter Tensta Träff och har igen blivit lurad. Pressekreteraren uttalar sej att detta aldrig mer ska ske. Jag hävdar att ABF kommer att luras igen, om man inte sätter sej in i Hizb ut-Tahrirs strategi utan hellre låter sej provoceras och, vad jag uppfattar, reagerar mycket personligt. Bra att medier rapporterar! Men det löser inte det lokala problemet på Järva. ABF har monopol på stor samlingslokal i Tensta. Alltså måste ABF och gärna med stadsdelsförvaltningen hantera detta monopol ett klokt sätt.

Första uppenbara åtgärden är att ABF och stadsdelen håller sej med mycket närvarande och tydliga värdar vid evenemang i stora salen. På det sättet är alla möten i princip öppna. Värdar kan titta in, kanske lyssna, notera iögonfallande saker. Fullt tillåtet att göra ett kontrollerande av värdskapet till ett villkor vid uthyrning. Värdars observation kan dessutom var sakligt sett skäl för ett framtida nekande till lokal.

Att lura ABF och andra är vad som är livsluft för inre cirklar i odemokratiska organisationer. Publiken som får veta att man inte tillåts hyra lokaler spetsar öronen vad gäller det budskap, när de kanske bara kommit för att träffas och umgås. Problemen är Tenstas och måste lösa lokalt! Alltså ABF, inför ett system med värdar!

Karl-Gustav Köhler, politiskt aktiv i (V)
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vems historia får bära historien om orten?

Jag har precis sett dokumentären ”Älskade Husby” på SVT och intrycken blir extra många eftersom jag växte upp på andra sidan Järvafältet. Det handlar om min egen årgång, som tonåring kände jag några av deltagarna och jag känner igen de flesta.

Hyreschock – inom en snar framtid

Jag vänder mig i skrivande stund inte bara till Sveriges hyresgäster, utan till alla. Vi, folket som bor i Sverige, inne i stan, runt omkring i förorterna, ute på landsbygden. Jag vänder mig till alla, oavsett vilket parti vi sympatiserar för. Vi som lever i landet Sverige, vi som arbetar här, vi som bidrar, vi som bygger Sverige.

Rinkeby bär på så mycket historia

Det faktum att det finns ett självständigt arkiv som innehåller allt från bilder, tidningsklipp och bilder från olika arrangemang som har ägt rum i Rinkebys historia kom som en överraskning för mig. Därför bestämde jag mig att besöka stadsdelsförvaltningen och få en inblick i hur det var förr.

De röda banden symboliserar blodet som spillts

Igår vad jag på ett möte i Tensta Träff om de senaste dödsskjutningarna i Järva. Tanken bakom mötet var inte att attackera politiker, utan att diskutera och hitta lösningar. Men det som gjorde mig upprörd var hur politikerna fick yttra sig hur de ville, medan föräldrarna inte fick ta upp den kritik som finns.