Tensta Träff
Bild: Holger Ellgaard

Två helger i slutet av november har det varit evenemang i Tensta Träff och med religion som lockelse. Mycket olika till sitt innehåll, mycket folk. Som valarbetare vet vi i flera partier att Hizb ut-Tahrir gör påtryckningar både ute på torg och inne i samlingssalar till bland annat röstskolk. Hur mycket man än ogillar organisationen, så agerar man för att göra verksamheten bredare. ABF sköter Tensta Träff och har igen blivit lurad. Pressekreteraren uttalar sej att detta aldrig mer ska ske. Jag hävdar att ABF kommer att luras igen, om man inte sätter sej in i Hizb ut-Tahrirs strategi utan hellre låter sej provoceras och, vad jag uppfattar, reagerar mycket personligt. Bra att medier rapporterar! Men det löser inte det lokala problemet på Järva. ABF har monopol på stor samlingslokal i Tensta. Alltså måste ABF och gärna med stadsdelsförvaltningen hantera detta monopol ett klokt sätt.

Första uppenbara åtgärden är att ABF och stadsdelen håller sej med mycket närvarande och tydliga värdar vid evenemang i stora salen. På det sättet är alla möten i princip öppna. Värdar kan titta in, kanske lyssna, notera iögonfallande saker. Fullt tillåtet att göra ett kontrollerande av värdskapet till ett villkor vid uthyrning. Värdars observation kan dessutom var sakligt sett skäl för ett framtida nekande till lokal.

Att lura ABF och andra är vad som är livsluft för inre cirklar i odemokratiska organisationer. Publiken som får veta att man inte tillåts hyra lokaler spetsar öronen vad gäller det budskap, när de kanske bara kommit för att träffas och umgås. Problemen är Tenstas och måste lösa lokalt! Alltså ABF, inför ett system med värdar!

Karl-Gustav Köhler, politiskt aktiv i (V)
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Så påverkar pandemin oss som går på gymnasiet

Den 17 mars 2020 fick gymnasieeleverna beskedet att skolorna stänger. Mindre än en timme efter att nyheten kom kunde vi elever träffa reportrar utanför vår skola som ville intervjua oss om hur vi kände inför detta. Jag minns, att alla var lyckliga över beskedet och även nyfikna på hur det skulle bli. Det liknande en scen i en film, saker höll på att ändras.

En julhälsning från lärarna på Enbacksskolan

Från oss alla till er alla vem du än är! Vi ser till att framtiden inte kommer på efterkälken, det kan du tryggt räkna med. Flitens lampa lyser på Enbacksskolan i Tensta och i en rasande pandemi som lamslagit en hel värld arbetar vi in i det sista med att säkerställa elevernas kunskapsutveckling.

Leanders jul blir en jul med tomtar, men utan gran

I somras skrev jag om en tillvaro där man var hänvisad till att träffa folk utomhus och undrade hur det skulle bli i jul. Nu klarnar det. Vi vågar nog bjuda hem sonen. Han jobbar hemifrån och har inte träffat en käft på flera veckor, men fler gäster blir det inte.

Vad viruset också kan göra

För oss i Sverige – inte minst här i Järva – som drabbats så hårt av coronapandemin, kan det vara hugnesamt att läsa om Färöarna, där viruset rent av räddar livet på valarna och faktiskt också far ganska skonsamt fram mot befolkningen.