På senaste mötet i Rinkeby-Kista frågade ungdomsvärdarna varför de måste sluta.

Att sparka ungdomsvärdarna är inte bara ett svek mot dem, utan även mot lokalbefolkningen och mot demokratin.

Vad är viktigare i ett samhälle än trygghet under tider med dödskjutningar och ökad brutalisering? Efter många tragiska händelser och mycket lidande så är det förortsborna som drabbas. Men man måste inse är att många gånger är det makthavarnas beslut som är orsaken till många problem.

Jag har haft flera positiva och spontana samtal med ungdomsvärdarna i Rinkeby tunnelbana, om vad vi kan göra för att få kriminella ungdomar att byta bana. Det var inspirerande samtal där vi bytte idéer och tankar. Det är just detta vi behöver här – goda krafter och människor som tar sig tid och skapar trygghet.

Jag hoppas att beslutsfattarna inser sitt misstag och tar ett nytt beslut och låter ungdomsvärdarna fortsätta. Deras arbete för att stärka tryggheten i Järva är livsviktigt.

Nikoletta Dolfin
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De nya diskbänkarna är dåliga

Diskbänkarna i de nyrenoverade lägenheterna på Rinkebysvängen har en  mycket sämre funktion än de tidigare diskbänkarna.

Ordet som aldrig bara är ett ord

Nuförtiden så använder sig många av n-ordet. Ordets betydelse är väldigt negativ så varför använda det i kultur och musik? N-ordets hemska historia tycker jag gör det till en självklarhet att ordet inte ska brukas.

Vården ska finnas där den behövs 

Alliansens sjukvårdspolitik i Stockholm ger vårdbolagen rätt att välja bort områden där…

Öppet brev till idrottsnämnden: Staden tar betalt för samhällsinsats

I Stockholm finns mängder med barn som inte kan simma. Statistiken visar att drunkningsolyckorna ökar i landet och Svenska Livräddningssällskapet vädjar om att fler ska bedriva simskolor.