På senaste mötet i Rinkeby-Kista frågade ungdomsvärdarna varför de måste sluta.

Att sparka ungdomsvärdarna är inte bara ett svek mot dem, utan även mot lokalbefolkningen och mot demokratin.

Vad är viktigare i ett samhälle än trygghet under tider med dödskjutningar och ökad brutalisering? Efter många tragiska händelser och mycket lidande så är det förortsborna som drabbas. Men man måste inse är att många gånger är det makthavarnas beslut som är orsaken till många problem.

Jag har haft flera positiva och spontana samtal med ungdomsvärdarna i Rinkeby tunnelbana, om vad vi kan göra för att få kriminella ungdomar att byta bana. Det var inspirerande samtal där vi bytte idéer och tankar. Det är just detta vi behöver här – goda krafter och människor som tar sig tid och skapar trygghet.

Jag hoppas att beslutsfattarna inser sitt misstag och tar ett nytt beslut och låter ungdomsvärdarna fortsätta. Deras arbete för att stärka tryggheten i Järva är livsviktigt.

Nikoletta Dolfin
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vi bor i ett utsatt område

Vi är utsatta för stigma och diskriminering av en allt maktfullkomligare elit i Stockholms stadshus. En elit som företräder den övre medelklassen i Stockholms rikare stadsdelar.

Döp om (i) Tensta!

Jag promenerar i Tensta. Första bron jag går över heter Första bron, sedan kommer jag till andra bron som heter Andra bron. Jag ser en tredje bro därborta, vågar jag gissar vad den heter? Ah, jag gissade fel! Den hette Fjärde bron.

Att vilja, våga, kunna och känna sig trygg i naturen

Att utöva fysisk aktivitet och att vistas i naturen ger positiva effekter…

Fake news om orten och Tensta bibliotek

Se på Aftonbladets förstasida 28 mars, stor rubrik:  Tvingas stänga biblioteket på grund av narkotikahandeln.Vilket bibliotek har stängts?  Jag ser att det är Tensta bibliotek. Alla gissar att det i alla fall ligger i Orten.