Orten är full av budskap. Affischer, tags, poesi, målningar, lappar som oberoende av alla medier kommunicerar med Järvaborna. Ibland är det bäst att låta dem stå för sig själva.

Som här, ett vittnesmål från en anslagstavla i Kista:

Händelser i Husby’s ICA 190722–190726

”Jag är en 54-årig mörk kvinna som gick in i ICA för att handla. Vid kassan står det att man ska visa upp väskan. Ingen före mig tillfrågades så jag visade inte min påse. Efter att jag betalat och höll på att packa gick kassörskan från sin stol och kom upp till mig. Hon sa i en oerhörd elak ton att man ska visa upp sina väskor och kollade sedan i min påse.

På grund av hur hon tilltalade mig och att hon var trevlig med kunderna före mig och inte heller kollade deras väskor kollade jag och syrran extra på hur hon agerade de kommande dagarna då vi handlade.

Och vi såg att hon var övertrevlig med vita (även vita invandrare) och faktiskt aldrig kollade deras väskor. Vi frågade henne varför hon inte kollar och då sa hon att ’hon känner dem’. Vi sa att det är rasistiskt och då ringde hon en anställd kille där. Han portade oss för att vi inte var tysta.

Det känns att Husby bränderna orsakades av ’respektabla’ hycklare och inte av fattiga. Ilskan.”

Har du sett ett budskap på gatan i Järva? Då kan du fota och mejla oss. Fler röster behöver bli hörda!

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stöd hyresgäster som drabbats av coronaviruset

I kristider framstår orättvisor tydligt. Coronapandemin har förändrat vår tillvaro. Livet begränsas, jobb försvinner och ekonomin raseras. Regeringen måste ge ekonomiskt stöd till hyresgäster som inte kan betala hyran.

”Vi är trötta på smutsiga kläder”

SWATAB, företaget som säljer tvätteknik med avjoniserat vatten, har fått anslag från Vinnova. Hur är det möjligt? Jag tror, att det kan skada förtroendet för miljörörelsen om SWATABs tvätteknik betraktas som en ”miljöinnovation”.

Rapport från Norra Järva Stadsdelsråds årsmöte

På Norra Järva Stadsdelsråds årsmöte konstaterades att ortens folk befinner sig under extrem press. Förutom alla våra vanliga problem i ett alltmer ojämlikt och segregerat samhälle har vi och våra grannar drabbats mycket hårdare än andra av både coronapandemins dödlighet och den ekonomiska kris som den har fördjupat.

Vi förtjänar att uppmärksammas för våra framgångar

Gång på gång hör vi i media hur Tensta utmålas och beskrivs som en ”No Go Zone” där inte ens polisen kan upprätthålla ordningen. Denna bild är inte bara grov och enkelspårig utan den drar alla över en kam.