Orten är full av budskap. Affischer, tags, poesi, målningar, lappar som oberoende av alla medier kommunicerar med Järvaborna. Ibland är det bäst att låta dem stå för sig själva.

Som här, ett vittnesmål från en anslagstavla i Kista:

Händelser i Husby’s ICA 190722–190726

”Jag är en 54-årig mörk kvinna som gick in i ICA för att handla. Vid kassan står det att man ska visa upp väskan. Ingen före mig tillfrågades så jag visade inte min påse. Efter att jag betalat och höll på att packa gick kassörskan från sin stol och kom upp till mig. Hon sa i en oerhörd elak ton att man ska visa upp sina väskor och kollade sedan i min påse.

På grund av hur hon tilltalade mig och att hon var trevlig med kunderna före mig och inte heller kollade deras väskor kollade jag och syrran extra på hur hon agerade de kommande dagarna då vi handlade.

Och vi såg att hon var övertrevlig med vita (även vita invandrare) och faktiskt aldrig kollade deras väskor. Vi frågade henne varför hon inte kollar och då sa hon att ’hon känner dem’. Vi sa att det är rasistiskt och då ringde hon en anställd kille där. Han portade oss för att vi inte var tysta.

Det känns att Husby bränderna orsakades av ’respektabla’ hycklare och inte av fattiga. Ilskan.”

Har du sett ett budskap på gatan i Järva? Då kan du fota och mejla oss. Fler röster behöver bli hörda!

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Pensionärerna i Akalla överges av stadsdels-förvaltningen

Populär verksamhet för seniorer i Akalla kommer inte längre få stöd av stadsdelsförvaltningen. Sievert Balkeståhl som tycker beslutet är bisarrt hoppas att fler ska engagera sig i frågan.

Benjamin Dousa, matcheckar är inte valfrihet!

Benjamin Dousas och Muf:s krav på att införa matcheckar i stället för försörjningsstöd är ett synnerligen ogenomtänkt förslag. Människor använder inte försörjningsstöd till lyxkonsumtion, helt enkelt för att det inte finns utrymme för det. 

Ett brev till en vän i coronans tid

Hej, min kära vän! Jag vill berätta för dig en sak och det här har gjort så att jag har tappat hoppet om studenten och allt annat i år. Om du inte visste så har vi drabbats hårt av Covid-19 som är ett coronavirus.

En förälders tankar om oron inför sommarlovet

Förra sommaren, när pandemin hade lamslagit stora delar av världen och påverkat så många människor, anlände årets bästa och roligaste tid för många barn och ungdomar. Äntligen sommarlov. Eller? Vad gör ett barn ett sommarlov med så mycket oro och begränsningar? ”Vad har du gjort i sommar?” brukar vara ett vanligt inslag när höstterminen börjar. En fråga som barnen med all säkerhet ställer till varandra.