Strax efter 01, natten mellan måndag och tisdag, kom larmet till räddningstjänsten. En fristående tvättstuga och samlingslokal i Rinkeby brann kraftigt. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand. .

Drygt 50 brandmän kom till platsen för att förhindra att branden spred sig till bostadshusen i närheten. Rökutvecklingen var så kraftig att omkring 100 boende i husen intill tvättstugan ombads lämna sina lägenheter. Kvarnbyskolan i närheten öppnades för dem som evakuerats. 

Vid sextiden på tisdagsmorgonen var risken för spridning över och brandmännen släcker det sista av branden.
De boende i de tre trapphus som evakuerats kommer kunna återvända hem under dagen.

Bilder: Halima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Det känns som om vi bor i tredje världen”

I helgen anordnade nätverket Ort till Ort gårdsfika i Husby, som en del av kampanjen Kommunalisera Hembla. Hyresgästerna är missnöjda med hyresvärden som anklagas för slarviga renoveringar och dåligt underhåll av lägenheter. – Om fler träder fram och delar med sig av sina upplevelser kan vi påverka situationen, säger Elvedina Spahovic.

Mordförsök vid Spånga kyrka

En man i 25-årsåldern utsattes för grov misshandel vid Spånga kyrka på torsdagskvällen. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador.

17-åringen döms mot sitt nekande

Svea hovrätt har fastställt domen mot den 17-årige pojke, som dömdes för att ha skjutit en 25-årig man till döds inne på pizzerian i Rinkeby centrum förra året. 17-åringen döms till tre års sluten ungdomsvård mot sitt nekande, skriver Dagens Nyheter.

Äntligen badsommar i Järva

Solen strålade och fick vattnet att glittra i de turkosblå bassängerna när Järvabadet invigdes. ”Äntligen”, var ordet på allas läppar. – Badet är till för barn och ungdomar i Järva och alla badälskande stockholmare, sade idrottsborgarrådet innan hon klippte bandet.