Strax efter 01, natten mellan måndag och tisdag, kom larmet till räddningstjänsten. En fristående tvättstuga och samlingslokal i Rinkeby brann kraftigt. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand. .

Drygt 50 brandmän kom till platsen för att förhindra att branden spred sig till bostadshusen i närheten. Rökutvecklingen var så kraftig att omkring 100 boende i husen intill tvättstugan ombads lämna sina lägenheter. Kvarnbyskolan i närheten öppnades för dem som evakuerats. 

Vid sextiden på tisdagsmorgonen var risken för spridning över och brandmännen släcker det sista av branden.
De boende i de tre trapphus som evakuerats kommer kunna återvända hem under dagen.

Bilder: Halima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby satsar på loppmarknad

I helgen var det premiär för en nystartad loppis i aulan på…

Här kan du få gratis kläder imorgon

Imorgon torsdag finns det möjlighet att hämta kläder helt gratis i Rinkeby Folkets Hus. Kläderna är inlämnade av privatpersoner som vill skänka dem vidare till folk som behöver.

Sprängningar i Hjulsta för motorvägsbygge

Nya sprängingar i Hjulsta när Trafikverket bygger Sveriges största trafikplats i anslutning till Förbifart Stockholm. Boende har möjlighet att bli varnade.

Läslandet flyttar ut sin verksamhet

Det nystartade Läslandet som etablerat sig i Rinkeby Folkets Hus kan tyvärr inte ha sin ordinarie verksamhet igång med anledning av coronaviruset och covid19. Därför ställer Läsfrämjarinstitutet om och håller träffarna utomhus, fredagar 15-16 i Parkleken Rinken.