Rustade med påsar, handskar och griptänger gick Järvaborna ut för att plocka skräp i sina närområden i det soliga vädret på lördagen.

Under parollen “Hela Sverige plockar skräp” anordnade stiftelsen Håll Sverige rent den årliga skräpplockardagen. Den som ville kunde anmäla sig i förväg och beställa ett skräpplockarpaket med sopsäckar och handskar, men i Järva ordnade även Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning skräpplockning för invånarna i Rinkeby, Kista, Husby och Akalla.

Vid Rinkeby Ungdomsgård mötte miljösamordnare Laura Sanchez och andra från stadsdelen upp med frukt, choklad och skräpplockningsutrustning för de som ville vara med.

Alla får vara med och städa.

– Vi har informerat via skyltar och i sociala medier om att vi anordar detta, säger Laura Sanchez. Alla får vara med och städa.

Några ungdomar hade peppats av sina ledare från Rinkeby ungdomsgård att vara med och göra Rinkeby fint.

– Det var inte svårt att få med dem. Vi hade planerat och informerat om den här aktiviteten och ungdomarna ville gärna vara med och städa i området, säger Guled Ali från Rinkeby ungdomsgård.

Kartan över plockade områden fick fler och fler gröna pluppar när fler skräpplockare anlände för avrapportering.

Viktor Arnell
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ung man skjuten till döds i Hjulsta

Strax före 03, natten till onsdag, hittades en skottskadad man i ett trapphus i Hjulsta. Ambulanspersonal påbörjar hjärt-lungräddning, men mannen avlider på platsen.

”Ja, Lidl i Tensta stänger i sommar”

Ryktet var sant. Lidh försvinner också. Den 30 juni stänger de dörrarna för gott. Ett slag till för oss som bor i Tensta.

OKQ8 avspärrad – farligt föremål på plats

Bensinstationen OKQ8 i Rinkeby utrymdes och spärrades av under fredagseftermiddagen med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ska ha hittats i anslutning till en bil.

De har anmält Rinkeby-Kista för diskriminering

De tröttnade på att bli bortsorterade när de sökte jobb i Stockholms stad. Trots rätt utbildning fick de inte ens komma på intervju i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Nu utreder Diskrimineringsombudsmannen deras fall.