Rustade med påsar, handskar och griptänger gick Järvaborna ut för att plocka skräp i sina närområden i det soliga vädret på lördagen.

Under parollen “Hela Sverige plockar skräp” anordnade stiftelsen Håll Sverige rent den årliga skräpplockardagen. Den som ville kunde anmäla sig i förväg och beställa ett skräpplockarpaket med sopsäckar och handskar, men i Järva ordnade även Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning skräpplockning för invånarna i Rinkeby, Kista, Husby och Akalla.

Vid Rinkeby Ungdomsgård mötte miljösamordnare Laura Sanchez och andra från stadsdelen upp med frukt, choklad och skräpplockningsutrustning för de som ville vara med.

Alla får vara med och städa.

– Vi har informerat via skyltar och i sociala medier om att vi anordar detta, säger Laura Sanchez. Alla får vara med och städa.

Några ungdomar hade peppats av sina ledare från Rinkeby ungdomsgård att vara med och göra Rinkeby fint.

– Det var inte svårt att få med dem. Vi hade planerat och informerat om den här aktiviteten och ungdomarna ville gärna vara med och städa i området, säger Guled Ali från Rinkeby ungdomsgård.

Kartan över plockade områden fick fler och fler gröna pluppar när fler skräpplockare anlände för avrapportering.

Viktor Arnell
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Hembla har bett om ursäkt”

Artikeln om hur Nagat Bakhit och hennes familj har det i sin lägenhet på Bredbyplan i Rinkeby publicerades tisdagen den 15 december. Dagen därpå ringde Nagat Bakhit. – Nu börjar saker och ting hända. Hembla har ringt mig och bett om ursäkt och förvaltaren har varit här.

Stort intresse för entreprenörskap i Järva

I söndags var det sista dagen för inlämning av idéer till tävlingen…

”Droghandeln från centrum har flyttat hit”

Det var i måndags kväll som en väktare blev skjuten i benen under en rond på Ovanbygränd. Medborgarvärden Mohamed Hagi Farah bor på samma gata.  – Droghandeln från centrum har flyttat hit, konstaterar han.

Nu har Järvafältets nya groddamm öppnat

Sedan i lördags är det fritt fram att besöka grodorna på Järvafältet i deras nya damm. Då togs staketet bort och idag invigs den nyanlagda dammen med promenadstigar, broar och bänkar.