Tevestudio under Järvaveckan, grön matta och färgglatt draperi.

Den 2 – 6 juni sänds Järvaveckan digitalt. I fjol ställdes Järvaveckan in på grund av pandemin men i år sänds det digitalt på Järvaveckans hemsida – med en förhoppning om att nå ut till hela landet. 
– Järvaområdet är inte bara själva området, Järva är hela Sverige, säger Ahmed Abdirahman, Grundare och VD för Stiftelsen The Global Village. 

Årets Järvavecka sänds live från en studio i Rinkeby. Arrangörerna meddelar att evenemanget blir större än någonsin eftersom att den i år blir digital. Sverige firar 100 år av demokrati i år och därför bjuder Järvaveckan på 100 timmar direktsändning under fem dagar den 2 – 6 juni. I samband med demokratins jubileum kommer det även att uppmärksammas att Rinkeby fyller 50 i år.

Programledare i år är Claes de Faire, Kakan Hermansson, Segal Mohamed och Martin Mutumba som tar emot alla gäster.

Vi vill bredda oss, komma ut från Järvaområdet

– Vi vill bredda oss, komma ut från Järvaområdet, vi är här, vi har vårt kontor här, vi är från området, så vi behöver inte längre kämpa för bilden av att vi är härifrån. Därför är det viktigt att vi har programledare från olika delar av Sverige, säger Ahmed Abdirahman.

Under veckan kommer politiker från de åtta olika partierna finnas på plats i studion under programmets “Partiledartimme”. Först ut är Annie Lööf (C) och sist kommer Stefan Löfven (S), Sveriges statsminister, som avrundar innan Järvaveckan är slut.

I programmets luckor och mellan partiledarsamtalen kommer det även sändas ungdomsdueller och debatter som kommer ta upp ämnen såsom “Dömd på mitt utseende”, “Behörighet saknas” och “Media i utsatta områden” där även Kerstin Gustafsson Figueroa, chefredaktör från Nyhetsbyrån Järva, kommer att delta fredagen den 4 juni klockan 16-16.30.

Yalla Rinkeby pop-up kommer att stå utanför studion under hela veckan från klockan 11-21

Bland debatter, underhållning och partiledarsamtal kommer det även att finnas matservering. I programpunkten “Ortens bästa käk” får vi bland annat följa Rinkebys kvinnliga matlagare från Yalla Rinkeby – från råvaror på skärbrädan till servering. Yalla Rinkeby pop-up kommer att stå utanför studion under hela veckan från klockan 11-21.

I år vill arrangörerna få med alla orter och Järvaveckans flygande reporter tar sig runt Sverige för att samla inslag från olika orter. En flygande reporter tar oss under veckan till Angered, Gottsunda, Vivalla, Ronna, Skäggetorp, Alby och slutligen längs blåa linjen.

–  För att få närhet i det digitala kommer en person från vår redaktion ta sig till de olika orterna för att kunna fånga upp röster och olika miljöer, säger Ahmed Abdirahman.

Det kommer även sändas “Livepodden” och gästerna är Raseriet med gästen Amat Levin, Bakom micken med Filip Dikmen, Mellan oss och Seriösa lallare.

Precis som varje år bjuder Järvaveckan på musikunderhållning, och i år hör vi Ison, Newkid och Myra Granberg uppträda under “Rinkeby Sessions”.

– Vi har ett fantastiskt program i år, och vi kommer framöver fortsätta att ha Järvaveckan digitalt, men även på plats, i förhoppning om att restriktionerna blir lättare nästa år. På det sättet kommer vi att växa, men även nå ut till alla som inte har kunnat närvara fysiskt, säger Ahmed Abdirahman.

Bojana Perovic

Mer information om veckans program hittar ni här
Järvaveckan kommer att sändas här

HRF Stockholm och Skrivtolkning.se tillgängliggör digitala Järvaveckan. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sarah och Rayana gläds åt sommarens tjejläger

Tillsammans med Healthy Women och Kista SC får unga tjejer i Järva chansen att åka på tjejläger till Vässarö, som ligger en timme utanför Stockholm. Evenemanget äger rum under fyra dagar med start från och med den 22 Juli. – Det kommer att bli många roliga aktiviteter och vi får möjlighet att umgås, säger Susan Dahlbeck, grundare för Healhty Women.

Stockholm stad har tagit bort blockeringen av Nyhetsbyrån Järva

Nu kan alla i Stockholms stad återigen läsa Nyhetsbyrån Järva. Spärren är…

Rädda Reactor x 3

1) ÖPPET BREV TILL STADSDELSDIREKTÖREN OCH POLITIKERNA I RINKEBY-KISTAS STADSDELSNÄMND   Vi har…

Tre anhållna misstänkta för mordet i Tensta

Tre män är anhållna misstänkta för inblandning i mordet i Tensta på lördagskvällen. Under måndagen fortsatte förhören med de gripna.