Nu slutar Auel att göra sitt goda kaffe i Tensta konsthall. Efter fyra år packar Emma Berhane ner de sista prylarna i köket.
 – Mina pojkar driver kaféet, jag hjälper dem bara att packa ihop.

Emma Berhane, ”skriv mamma Emma, det räcker”, sätter sig ned och tar en kopp kaffe. I fyra år har hennes tre söner, som driver det lokala familjeföretaget Auel Coffee, ansvarat för kaféet och luncherna på Tensta konsthall.

 – Den sista tiden har vi serverat vegetarisk och vegansk mat, sex dagar i veckan. Folk har kommit hit från hela Stockholm för att äta.

 Men den senaste tiden har affärerna gått sämre, och nu har hennes söner beslutat att lägga ned verksamheten i konsthallen. 

Auel Coffee har drivit kaféet i konsthallen sedan 2016. Auel betyder dagens första kopp kaffe på tigrinja och det är just kaffet som blivit Auels specialitet. Ett kaffe som handrostas enligt etiopisk tradition.

 – Vi serverar det godaste kaffet, säger Emma Berhane. Men nu är det slut.

Konsthallen söker nu en ersättare för Auel Coffee.


Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

För-orten har utsett sina vinnare

Kista Science Tower var fullsatt när För-orten skulle kora värdiga vinnare i kategorierna För-kvinnor och För-samhället. Från 290 deltagare var nu sex kvar i finalen. 100 000 kronor vardera fick FEMI och Elsa & Sam.

Nu blir det förbjudet att fota polishuset i Rinkeby

Från den 1 september blir det förbjudet att fotografera det nya polishuset i Rinkeby. Samtidigt har polisen från sin sida utökat kameraövervakningen av rinkebyborna.

Somalierna firar sin nationaldag

Den 1 juli firar Somalia sin nationaldag och firar gör somalierna i både Rinkeby och Tensta. – Idag är det 59 år sedan som Somalia befriade sig från Italienska och brittiska kolonisatörer, sade Rashid Mohamed (V) vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Polisen övervakar Järvafältet permanent med värmekameror

Nya höghuset vid Rinkebyterrassen stod färdigt 2017 och syns från stora delar av Järvafältet. Men vad du kanske inte vet är att när du ser huset så ser det samtidigt dig. Nyhetsbyrån Järva kan avslöja att polisen med hjälp av värmekamera kan följa dina rörelser, dygnet runt och permanent, på fältet mellan Rinkeby, Tensta, Kista och Husby.