Muslimer samlades utanför Kämpingehallen i Tensta i en bör för reg.

I Tensta samlades muslimer till bön för regn idag.

– Vi är en del av samhället, skogsbränderna berör även oss, sade Abdimalik Osman, som var med utanför Kämpingehallen.

Vid 17-tiden på lördagen samlades kvinnor och män till bön. Mattor rullades ut utanför hallen, eftersom kvällen var varm.

– Det här är en återkommande bön i våra hemländer, sade Abdimalik Osman. Men här i Sverige är det nog första gången som vi ber om regn.

På fyra platser i landet – i Uppsala, Luleå, Lessebo och Tensta – kallades muslimer att be för regn. Flera av dem som närvarade såg bönen som en manifestation av solidaritet för de eldhärjade områdena i landet.

– Det här är muslimernas sätt att visa vårt stöd. Bränderna berör även oss.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Först att få vaccin var de boende på Kista torg 7

De boende på Kista torg 7 var de första som fick vaccin mot covid-19 i Rinkeby-Kista. – Den första omgången vaccinerades den 7 januari och resten fick tisdagen den 11 januari, säger Eva Ingstrand, enhetschef för Kista servicehus och Kista vård och omsorgsboende.

Nej, Olga Tokarczuk kommer inte till Rinkeby

Eleverna får genomföra sin traditionella Nobelfest i Rinkeby utan någon pristagare i litteratur. Peter Handke blev inte inbjuden och Olga Tokarczuk har tackat nej. 

Digitalt möte ikväll med dem som styr Stockholms stad

Stiftelsen Global Village anordnar ikväll ett digitalt möte med de ansvariga borgarråden i Stockholms stad. Ställ dina frågor till dem som bestämmer.

Sopkaos och dålig kommunikation på Svennebygränd

Familjebostäders miljöstuga på Svennebygränd var stängd på helger och kvällar under över ett och ett halvt år. – Varje måndag ser det ut såhär med sopor utanför på marken, säger en av de boende på adressen.