I fjol slog Akropol Uppsala två gånger, men söndagens match var ren utklassning från första stund. 

Uppsala var snabbare, hetare och hade säkrare passningsspel och skytte. Det var inte ens match. Frågan var snarare om Uppsala skulle få dubbelt så många poäng som Akropol. 31-60 efter två perioder var en käftsmäll. 

Mot slutet av matchen lyckades Akropols Dragan Diamonovich ta sig loss ur Uppsalas täta bevakning och leda en upphämtning, men då var det bara frågan om att hyfsa siffrorna så att inte utklassningen blev alltför uppenbar. 73-102 är pinsamt nog, men innebär ändå en upphämtning. 

Bakgrund till förändringen finns på båda sidorna. Akropol har haft en period med lite lägre kvalitet på träningarna. Uppsala har lagt ner sitt lag i allsvenskan så det var Uppsalas förstalag som spelade i Ungdomens Hus.  Det var alltså ett delvis annat lag än det lag som Akropol slog i fjol. 

 
Mårten Westberg, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vem vann egentligen Tensta Runt?

När anmälningarna stängde hade Tensta Runt 67 deltagare. Men när loppet skulle starta var 112 anmälda och kön för att anmäla sig var 20 meter lång. Då fick alla som stod i kön helt enkelt springa ändå. Ca 130 deltagare startade inne i Tensta Centrum.

Avbytarbänken summerar säsongen, del 2: La Liga

Avbytarbänken idag samtalar om La Liga: Real Madrid blev krönta spanska mästare och Barcelona fick en ny tränare. Många hade Atletico Madrid som favoriter inför säsongen, men de hade fel. Alexander Isaks säsong, hur var den? Hur gick det för nykomlingarna? Vem blev ligans bäste spelare? Och mycket mer.

Avbytarbänken: Återkomsten

Avbytarbänkens första avsnitt 2020 handlar om Spanska supercupen i Saudiarabien; om älskade Valverde och hatade Valverde; om det faktum att Zlatan är tillbaka och målskytt, och om Agueros dubbla rekord.

Abdulhakim Hussein vann det avslutande 10000-metersloppet

I hettan dominerade Abdulhakim Hussein Spånga IP hela veckan. Han vann både 800 m, 1500 m, 5000 m och 10 000 m.