Författaren Olga Tokarczuk kommer till skolelevernas Nobelfest på Rinkeby bibliotek. Enligt hennes officiella Facebooksida så var det ett missförstånd att hon inte skulle komma.

Tidigare i veckan kom beskedet att pristagaren i litteratur inte tänkte komma till Rinkeby. Men nu skriver DN att det var ett missförstånd.

– Olga blev jätteledsen när hon fick reda på att någon bestämt att hon inte skulle få besöka biblioteket och eleverna i Rinkeby. Hon har fått fina teckningar från barnen i Rinkeby och har hela tiden velat åka dit, säger hennes svenska översättare Jan Henrik Swahn till SVT:s Kulturnyheterna.

Nobelfirandet på Rinkeby bibliotek äger rum den 11 december.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Taxingeplan blir rondell

Ännu en omgång av byggnadsarbete pågår just nu på Taxingegränd i Tensta. Den här gången handlar det om att vändzonen ska bli till en rondell.

Rån på Hjulsta torg idag

Polis har ryckt ut till Hjulsta torg med anledning av att personal i en kiosk blivit utsatt för rån. Polisen larmades strax före klockan 12 på måndagen.

Grundkurs i praktisk journalistik

Vill du bli lokalreporter i Järva? Tycker du om att skriva? Är…

”Fler kan jobba hemifrån”

Arbetsmiljöverket anser att fler kan jobba hemifrån än vad som sker idag.  – Många arbetsgivare gör mycket bra, men det går att göra mycket mer och många fler kan jobba hemifrån, sade Erna Zelmin-Ekenhem, generaldirektör för Arbetsmiljöverket vid måndagens pressträff.