Författaren Olga Tokarczuk kommer till skolelevernas Nobelfest på Rinkeby bibliotek. Enligt hennes officiella Facebooksida så var det ett missförstånd att hon inte skulle komma.

Tidigare i veckan kom beskedet att pristagaren i litteratur inte tänkte komma till Rinkeby. Men nu skriver DN att det var ett missförstånd.

– Olga blev jätteledsen när hon fick reda på att någon bestämt att hon inte skulle få besöka biblioteket och eleverna i Rinkeby. Hon har fått fina teckningar från barnen i Rinkeby och har hela tiden velat åka dit, säger hennes svenska översättare Jan Henrik Swahn till SVT:s Kulturnyheterna.

Nobelfirandet på Rinkeby bibliotek äger rum den 11 december.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järva DiscGolfPark prisas igen

I går utsågs Järva DiscGolfPark i Stockholm till världens bästa discgolfbana. Rangordningen baseras på betyg som spelare runt om i världen har gett över 9000 banor registrerade på världens  största discgolf-app. 

Demonstration mot marknadshyror och utförsäljningar

Hundratals protesterade utanför Stockholms stadshus när kommunfullmäktige hade möte på måndagskvällen. – Vi kräver en bostadspolitik som gynnar alla, oavsett ens ekonomiska situation, sade Ilyas Hassan från Förorten mot våld, en av talarna.

Stor Eid-fest på Rinkebystråket

Muslimernas stora högtid Eid al-fitr firas i dagarna tre, och andra dagen var det fest på Rinkebystråket.

Kurderna firade nyår i Tensta

Musiken hördes över halva Tensta och elden lyste upp hela Nydalsparken. Det var kurdiska föreningen som firade newroz, sitt nyår.