Författaren Olga Tokarczuk kommer till skolelevernas Nobelfest på Rinkeby bibliotek. Enligt hennes officiella Facebooksida så var det ett missförstånd att hon inte skulle komma.

Tidigare i veckan kom beskedet att pristagaren i litteratur inte tänkte komma till Rinkeby. Men nu skriver DN att det var ett missförstånd.

– Olga blev jätteledsen när hon fick reda på att någon bestämt att hon inte skulle få besöka biblioteket och eleverna i Rinkeby. Hon har fått fina teckningar från barnen i Rinkeby och har hela tiden velat åka dit, säger hennes svenska översättare Jan Henrik Swahn till SVT:s Kulturnyheterna.

Nobelfirandet på Rinkeby bibliotek äger rum den 11 december.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Satsning på studier och arbete i Husby

Nu är stadsdelshuset i Husby centrum invigt. Medborgarkontoret, Familjehuset med öppen förskola, ungdomsgården Reactor och Studier&Arbete finns under ett och samma tak.

”Varför behandlar ni oss så här?”

De var både förbannade och besvikna. De ungdomsvärdar som arbetat i Rinkeby-Kista i flera år, men som nu förlorar sina jobb.  – Varför behandlar ni oss som ni gör? 

Explosion i Kista på söndagkvällen

En stor smäll hördes i Järva på söndagkvällen. En explosion har skett i ett bostadsområde mellan Kista och Husby. Ingen har rapporterats vara skadad.

Panayotis gav sig inte – nu är väderskyddet äntligen på plats!

Följande samtal mellan Felicia på SL och Panayotis Hatzipavlis utspelade sig igår,…