Föreningar i Hjulsta föreslår att stadsdelen ska satsa på ett utegym i området. De hoppas att det inte ska behöva ta lika lång tid som det gjorde innan de fick konstgräsplanen i Hjulsta.

För första gången har vi börjat se att flera hemmahörande fotbollsförening har sina matcher i Hjulsta och det är tack vare den nya konstgräsplanen vid motorvägen E18.

Det är onekligen en positiv utveckling som i sin tur lett till mindre segregation i området – och att resultatet av ett genuint engagemang från våra föreningar (Hjulsta somaliska föräldraförening och Fyren) blev en succé är glädjande. Det borde vara bevis för de ansvariga att det behövs flera sådana insatser, vilka är hälsofrämjande och fungerar som en mötesplats för människor i vårt område.

Med det sagt vill vi föreslå en utegym med olika redskap, framförallt med boxningssäck i Hjulsta. Vi behöver inte ens nämna fördelarna, för Stockholms stad är väl medveten om fördelarna och har fått positiv feedback från allmänheten i de områdena, där det satsades utegym.

En snabbare process än konstgräsplanen är viktig för oss och kommer verkligen att uppskattas.

Hjulsta somaliska föräldraförening
Järva kultur och idrottsförening
Fyren
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Innerstadsblues, eller Gräset är grönare på Järva

Kompisen och jag pratar någon timme i telefon då och då från våra isoleringar. Jazzkatten bor på Söder, i ett av de mest eftertraktade kvarteren nära Mariatorget. Lägenheterna snittar ett kvadratmeterpris på 90 lakan.

Många är vi som blir utsatta för rasism

Jag kräver att alla blir likvärdigt behandlade oavsett hudfärg. Det är inte ett mål vi ska nå om tio år eller en önskan. Förstå mig rätt – det är ett krav!

Nu har Tensta Träff öppnats för alla föreningar

Nu är Tensta Träff invigt. Fram till den 29 februari 2020 kommer lokalerna stå öppna. Det är Studiefrämjande som sedan juli 2019 driver Tensta Träff med stöd av Stockholm stad.

Någonstans ansvarar vi alla för vårt agerande

Jag tittar på presskonferenserna kl. 14:00, nyheterna på kvällen och undviker teve i övrigt. Jag har lärt mig uppskatta streaming-tjänsterna där jag tar in andra intryck, positiva eller negativa. Jag kommunicerar med de jag älskar varje dag. Jag tröstar eller blir tröstad.