I stora delar av Stockholms län är trängsel i kollektivtrafiken inte ett problem. Men det finns några linjer med fortsatt stor trängsel vissa tider. En sådan är linje 179 i Järva. Det är inte acceptabelt! 

I coronakrisens spår uppmuntras alla som kan att jobba hemifrån och undvika kollektivtrafiken. Detta för att minska trängseln och risken för smittspridning för de som måste åka kollektivt. Men vi vet att det finns många människor som inte kan arbeta hemifrån. Barnskötare, undersköterskor, sjuksköterskor, lokalvårdare, matvarubiträden, busschaufförer och alla andra som får samhället att fortsätta fungera i den här krisen måste kunna ta sig till och från jobbet på ett säkert sätt.

SL tog det olyckliga beslutet att alltför kraftigt dra ner på trafiken i mitten av mars

SL tog det olyckliga beslutet att alltför kraftigt dra ner på trafiken i mitten av mars. Det ledde till ökad trängsel, vilket var helt oacceptabelt, och stora protester från oroliga resenärer. Därför backade SL och ökade trafiken igen. Nu är trafiken i stort sett återställd och i stora delar av Stockholms län är trängsel i kollektivtrafiken inte ett problem. Vissa avgångar vissa dagar är fullare än andra men generellt är det få resenärer.

Men det finns några linjer med fortsatt stor trängsel vissa tider. En sådan är linje 179 i Järva. Där är det ofta trängsel. Det är inte acceptabelt! Vi socialdemokrater kräver att den trafiken förstärks ytterligare. Det behövs fler bussar i Järva. SL:s trafik ska vara trygg och säker för alla stockholmare, oavsett var i Stockholm man bor.

Jens Sjöström, S, oppositionsregionråd med ansvar för trafikfrågor
Galina Monsalves, S, ledamot i regionfullmäktige och Järvabo
Ahmed Ali Salad, S, ledamot i trafiknämnden
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De röda banden symboliserar blodet som spillts

Igår vad jag på ett möte i Tensta Träff om de senaste dödsskjutningarna i Järva. Tanken bakom mötet var inte att attackera politiker, utan att diskutera och hitta lösningar. Men det som gjorde mig upprörd var hur politikerna fick yttra sig hur de ville, medan föräldrarna inte fick ta upp den kritik som finns.

Skolan borde bli bättre på att diskutera rasism

Jag tycker, att skolan i Sverige borde bli bättre på att diskutera rasism med eleverna och lära ut hur man kan bemöta den så att rasismen försvinner.

Faran inte över när det gäller 1177

Vi blev lättade av beskedet att Kry inte får köpa 1177 Vårdguiden, men faran är inte över. Vänsterpartiet kräver en granskning av moderaternas och Region Stockholms relation till den multinationella vårdjätten Kry. 

Dousa slår rekord i odemokratiskt förfarande

Ordföranden i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa, M, har gått ut och kritiserat lokala tjänstemän offentligt och verkställt beslut innan de klubbats i nämnden. Är Dousas agerande förenligt med Järvabornas förväntningar om hur demokratiska processer ska genomföras?