I stora delar av Stockholms län är trängsel i kollektivtrafiken inte ett problem. Men det finns några linjer med fortsatt stor trängsel vissa tider. En sådan är linje 179 i Järva. Det är inte acceptabelt! 

I coronakrisens spår uppmuntras alla som kan att jobba hemifrån och undvika kollektivtrafiken. Detta för att minska trängseln och risken för smittspridning för de som måste åka kollektivt. Men vi vet att det finns många människor som inte kan arbeta hemifrån. Barnskötare, undersköterskor, sjuksköterskor, lokalvårdare, matvarubiträden, busschaufförer och alla andra som får samhället att fortsätta fungera i den här krisen måste kunna ta sig till och från jobbet på ett säkert sätt.

SL tog det olyckliga beslutet att alltför kraftigt dra ner på trafiken i mitten av mars

SL tog det olyckliga beslutet att alltför kraftigt dra ner på trafiken i mitten av mars. Det ledde till ökad trängsel, vilket var helt oacceptabelt, och stora protester från oroliga resenärer. Därför backade SL och ökade trafiken igen. Nu är trafiken i stort sett återställd och i stora delar av Stockholms län är trängsel i kollektivtrafiken inte ett problem. Vissa avgångar vissa dagar är fullare än andra men generellt är det få resenärer.

Men det finns några linjer med fortsatt stor trängsel vissa tider. En sådan är linje 179 i Järva. Där är det ofta trängsel. Det är inte acceptabelt! Vi socialdemokrater kräver att den trafiken förstärks ytterligare. Det behövs fler bussar i Järva. SL:s trafik ska vara trygg och säker för alla stockholmare, oavsett var i Stockholm man bor.

Jens Sjöström, S, oppositionsregionråd med ansvar för trafikfrågor
Galina Monsalves, S, ledamot i regionfullmäktige och Järvabo
Ahmed Ali Salad, S, ledamot i trafiknämnden
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vems historia får bära historien om orten?

Jag har precis sett dokumentären ”Älskade Husby” på SVT och intrycken blir extra många eftersom jag växte upp på andra sidan Järvafältet. Det handlar om min egen årgång, som tonåring kände jag några av deltagarna och jag känner igen de flesta.

Varför använder allmännyttan tillfällig arbetskraft?

En dag träffar jag en kille som arbetar med trädgårdsskötsel åt ett av de kommunala bostadsbolagen i Rinkeby. Han är från Chile, talar ingen svenska, och är här på tillfälligt arbetstillstånd. Varför använder sig de kommunala bostadsbolagen av tillfällig arbetskraft, när stadsdelen har så många boende som behöver arbete?

Farligt om vi förlitar oss på en privat ordningsmakt

På senaste mötet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd hade vi i Vänsterpartiet lagt ett förslag om att införa ett rapporteringssystem när ordningsvakter ingriper mot minderåriga.

Kadir Kasirga (s) svarar Al-Azharskolans föräldraråd

I skolan läggs grunden för resten av livet. Ett av de viktigaste uppdragen för politiken är att säkerställa att vi har en jämlik skola. Alla elever ska vara trygga i att utbildningen ger kunskaper baserade på vetenskap och beprövad erfarenhet.