Fahyma Alnablsi

Fahyma Alnablsi har problem med återkommande värk i ena örat.
 – Jag ringer vårdcentralen, men de hänvisar mig hela tiden till Brommaplan. Tänker de stänga?

Fahyma Alnablsi arbetar på Tensta konsthall och bor i Tensta. Den vårdcentral hon brukar gå till ligger på Tenstagången 18. 

 – I sex dagar i rad ringde jag prick klockan åtta på morgonen. Varje gång säger de att det inte finns några akuttider och hänvisar mig till Brommaplan.

Nu är hon orolig. Folktandvården i Tensta stängde, Rehabmottagningen likaså. Är det även dags för vårdcentralen som tillhör Region Stockholm att stänga?

Nej, vårdcentralen på Tenstagången 18, kommer inte att stänga. Företrädare för Stockholms läns sjukvårdsområde, som Nyhetsbyrån Järva varit i kontakt med, tillbakavisar ryktena om stängning.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Tensta Vårdcentral
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Lyckat när Nyhetsbyrån Järva höll bolagsstämma i Husby

Det rådde trevlig stämning och engagerade samtal när Nyhetsbyrån Järva höll sin bolagsstämma under lördagen. På plats på Folkets Husby hade ett trettiotal personer samlats för att tillsammans avgöra tidningens framtid.

”Våldet har ökat med 40–50 procent under pandemin”

Under pandemin har våldet i nära relationer ökat markant runt om i hela världen. – Det är viktigt att våga fråga och reagera om man misstänker att någon blir utsatt för våld. Vi måste ta hand om våra grannar, säger Anna-Karin Rybeck som är forskare och egenföretagare.

Väpnat rån i Kista Galleria

En klädbutik i Kista Galleria rånades på tisdagseftermiddagen. Personalen ska ha blivit hotade med kniv.

De vann kampen om tvättstugan på Rinkebysvängen

I kafeterian i Rinkeby galleria sitter några av hyresgästerna på Rinkebysvängen. Forskaren från Lund, David Wensbo Posaric, är på besök. Tillsammans har de kämpat mot tvättmaskinerna som inte tvättar rent.