Med anledning av de uppgifter som Smittskydd Stockholm publicerade lovar stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M) att korttidsboenden ska erbjudas till dem som behöver i stadsdelen.

– Nu handlar det inte om pengar, det får kosta vad det kosta vill. Det handlar om människoliv och vi måste agera snabbt, säger stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M) till Direktpress.

Rinkeby-Kista har beslutat att erbjuda korttidsboenden till personer 70+ och andra riskgrupper.
– Det är ingen hemlighet att trångboddhet med boende över generationsgränserna är vanligt i Järva. Bor man på en liten yta med sina barnbarn som fortfarande går i skolan och på aktiviteter så är risken stor att smittas, och då behöver man tillfälligt komma ifrån det boendet, säger Benjamin Dousa.

De som är i behov av en tillfällig bostad kan vända sig till medborgarkontoret

Lägenheterna finns på olika håll i stadsdelen. Det kan handla om extralägenheter som finns i allmännyttan inom stadsdelen eller lägenheter som stadsdelen kan hyra på annat sätt.

De som är i behov av en tillfällig bostad kan vända sig till medborgarkontoret eller höra av sig till stadsdelens kontaktcenter.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Arbetsgivarna riskerar personalens hälsa på äldreboenden

Arbetsgivarna i SKR, Sveriges kommuner och regioner, påverkade Arbetsmiljöverket. Beslutet att personalen på äldreboende ska ha skyddsvisir och munskydd i allt patientnära arbete togs tillbaka. – Vi lutar oss mot Arbetsmiljöverket, hur ska vi kunna lita på dem nu, frågar Mirja Räihä, ordförande i LO-distriktet Stockholm.

”Det går inte att överdriva Reactors betydelse för oss”

Hasan Kilic är killen som ville bli fotbollsproffs, men istället blev civilekonom och jobbar idag på bank. Han tackar personalen på Reactor för det. – Reactor gav oss förutsättningar och verktyg för att uppnå våra mål.

Kulturhuset Husby söker ungdomar till referensgrupp

Kulturhuset Husby söker ungdomar i åldrarna 14-16 som vill vara med i en referensgrupp.

Kickboxningen ger både styrka och självförtroende

Nada Idris och Ilham Aman driver kickboxningsklubben Västerort Kampsport. De berättar om…