Rulltrapporna står stilla igen.

Dagens rulltrappestatus i Rinkeby klockan 11.00: Ingen funkar.
Två avstängda helt. En stillastående där folk måste gå både upp och ner och mötas.
Ingen uppdaterad information i SL:s i app.

Den enda info som finns är en skylt med följande text:

Uppåtgående rulltrapporna ur funktion.

De uppåtgående rulltrapporna är avstängda på grund av tekniskt fel. Hiss finns, undvik att åka för många i hissen för att minska smittospridningen. Resenärerna som är i behov av rulltrapporna rekommenderas till angränsande stationer eller tillgänglighetsgarantin.
Prognos för när rulltrapporna beräknas bli åtgärdade saknas.

Varför finns ingen info, ska resenärer behöva undvika Rinkeby på grund av att man kan aldrig veta hur situationen ser ut när det gäller tillgängligheten?

– Jag kan bara beklaga. Tyvärr har jag ingen aning om varför det ser ut som det gör med bristerna i informationsflödet. Min uppgift på pressjouren utanför ordinarie kontorstid är bara att svara på akuta trafikproblem, vilket det här med rulltrapporna kanske i och för sig är… Men jag måste be dig återkomma, säger Henrik Palmér på SL:s pressjour

Klockan 14 rullar en trappa. Nedåt.

Anna Nygård
Lämna ett svar
You May Also Like

Förorten mot våld lägger ner

Efter tre års arbete mot det dödliga våldet i Sveriges förorter har organisationen Förorten mot våld tagit beslutet att lägga ner sin verksamhet. Bakgrunden till beslutet är inte entydig, men i ett uttalande på sociala medier nämns tid, energi och psykiska påfrestningar. 

Chef sparkas i Spånga-Tensta

Turbulensen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning fortsätter. Ytterligare en avdelningschef tvingas sluta den 1 mars. Denna gång sägs det vara på grund av felaktigt utbetalda löner.

”Bostadspolitiken handlar om höger eller vänster”

– Ägandeform och inkomst hänger ihop, så var det inte på 1990-talet.…

165 nya lägenheter planeras i Kista

Om-och tillbyggnad i kvarteret Reykjavik, som ligger intill Stadsdelsförvaltningens kontor på Borgarfjordsgatan nära Kista centrum är på plansamråd, vilket är första steget i att ge allmänheten möjlighet att tycka till.