Den här rubriken har väntat på sin text flera dagar. Meningen var att jag skulle vädra min besvikelse över att grannar inte hade börjat använda den nyrenoverade lekplatsen eller innetorget som mitt köksfönster vetter mot.

Allt var klart sommaren 2019, och vi borde kanske ha invigt den lite festligt, men det blev aldrig av. Väldigt få utnyttjade platsen. Känner man sig inte hemma i sitt kvarter här?

Känner man sig inte hemma i sitt kvarter här?

Nu hade man placerat två grupper bord och bänkar nära de båda grillplatserna. Grillarna används då och då av enstaka personer på kvällen. För barn i olika åldrar ordnades det många platser och ställningar som inbjuder till hoppande, klättrande och balansgång.

Förr fanns här en lekstuga med två våningar som barnen kunde klättra in och ut i. För övrigt fanns ett par gunghästar och en sandlåda förstås.

Jag som gammal tant kunde prata med barnen i den lilla öppna uteplatsen under tak. Där kunde man sitta runt det lilla bordet och pyssla med lite av varje: rita, måla, titta i bilderböcker och till och med virka en dag. Intill fanns hänggungorna.

En 70-årig gentleman i huset är mycket upprörd för att det inte finns några hänggungor längre

Men med tiden blev ju ett och annat trasigt och måste åtgärdas. Skjulen revs. Det blev alltså en total förändring. En 70-årig gentleman i huset är mycket upprörd för att det inte finns några hänggungor längre. Orätt mot barnen tycker han. Jag förklarar att det finns en lång hängsoffa istället, där uppe bredvid det nya cykelförrådet i järngaller.

När jag tittade ut igår för att få inspiration till vad man skulle föreslå för åtgärder för att få lite liv på den här platsen efter pandemin, kom jag av mig. Det satt redan människor där utanför!

Just nu har man ju inte så många alternativ till längre utflykter

Ett par småbarnsfamiljer, ett par unga ”tjejer” och några män – på långt avstånd från varandra. Just nu har man ju inte så många alternativ till längre utflykter. Fortsätter det så här att olika slags sällskap kan vistas på gården samtidigt får vi kanske en upplevelse av gemenskap över alla gränser. En del unga killar sitter här helst när det är tomt för övrigt. Jag ser fram mot att sitta på lekplatsen i höst igen och prata med gårdens barn och ungdomar.

Kan tillägga att åtminstone tre slags nyplanterade träd blommar just nu – särskilt rikligt de intill cykelförrådet.

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Lärare från Kista var volontärer i Rumänien

Cordobaskolans personal har varit i Rumänien och arbetat som volontärer på ett sommarläger för barn med fysiska och neuropsykiatriska funktionshinder.

Om dagens invandrarpolitik och Agda Rössel

Vad skulle Agda tycka om dagens flyktingpolitik? Jag hörde i radion en trettonårig tjej, född och uppvuxen i Sverige. Hon berättade att hon skulle utvisas till Uzbekistan tillsammans med sin familj. I beslutet står med hänvisning till barnkonventionen att hon för sitt eget bästa borde få stanna, men i nästa stycke får Sveriges intresse att hålla borta ”illegala personer” övertrumfa barnkonventionen.

”Kursen har lärt mig att aktivt lyssna”

Il Zoo Kim Zung är en av dem som gått coachutbildningen på Folkets Husby i höst. – Jag har både utmanats, utbytt erfarenheter och fått möjlighet att reflektera över hur jag kan arbeta vidare med coachningen, både professionellt och på fritiden, säger Il Zoo Kim Zung.

Om DN Stockholm, orten och tryggheten

Jag var ute i Rinkeby och upptäckte de två kvinnorna nere i avgrunden, sådan terräng jag sett i amerikanska CNN-kanalen när flyktingar försöker nå den mexikansk-amerikanska gränsen. Tankarna for runt i huvudet. Var gör de där? Jag hann inte sträcka ut en hjälpande hand innan jag hörde kvinnans första ord:  – Vad tycker du om bron?