Kompisen och jag pratar någon timme i telefon då och då från våra isoleringar. Jazzkatten bor på Söder, i ett av de mest eftertraktade kvarteren nära Mariatorget. Lägenheterna snittar ett kvadratmeterpris på 90 lakan.

Hans lägenhet har högt i tak, djupa fönsternischer, men ingen balkong. Grönskan runtomkring består i en slana till körsbärsträd, numera överblommat. Den vackert stenbelagda backen som lutar ner till Marias kyrkogård fungerade även som avloppsdike då kvarteren byggdes för fattiga arbetare. Men det var då.

ICA-handeln och systembolaget är galnare än Ullared under högsommar

Trevligt, men otryggt, i innerstaden för någon i riskgrupp dessa tider. ICA-handeln och systembolaget är galnare än Ullared under högsommar och längs kajerna och ända in till porten hem forsar joggare fram i ett möjligt coronamoln runt sig.

Trafikerade Hornsgatan tar katten till Långholmen, ungefär som de andra vallfärdande hundra tusen söderborna på helgerna.

Var umgås man med gott om plats för rekommenderad distans? Var sträcka ut sig på en gräsmatta och känna dofterna från grillexplosioner, hägg och syrener som blommar (kolla efter fästingar bara efteråt). Var plocka nässlor till soppan?

Katten skulle må så mycket bättre i friheten på Järva!

Jenny Skagstedt
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sälj inte mark till Hembla!

Stockholms stad säljer en del av Svenska Bostäders mark i Husby centrum till Hembla. Det är att motarbeta det arbete som görs lokalt för att få ett tryggt och bra boende.

En lovsång till snön

Tittar på TV denna tidiga eftermiddag, men blickarna går mot fönstret på sidan om. Det går inte att låta bli. Eftersom jag hade dragit upp persiennerna helt, kan man nu se det fantastiska skådespel snöfallet bjuder på där ute.

”Ladda ner appen Alltid öppet”

Prick klockan 08.00 ringde jag till Trensta vårdcentral. Jag skulle hjälpa en vän att boka en läkartid. En kvart senare ringde de upp. – Du måste ladda ner appen Alltid Öppet, sade sköterskan.

Jag har gått i karantän

Jag är så lycklig över att Corona-pandemin är en kris, och inte ett krig.