Kompisen och jag pratar någon timme i telefon då och då från våra isoleringar. Jazzkatten bor på Söder, i ett av de mest eftertraktade kvarteren nära Mariatorget. Lägenheterna snittar ett kvadratmeterpris på 90 lakan.

Hans lägenhet har högt i tak, djupa fönsternischer, men ingen balkong. Grönskan runtomkring består i en slana till körsbärsträd, numera överblommat. Den vackert stenbelagda backen som lutar ner till Marias kyrkogård fungerade även som avloppsdike då kvarteren byggdes för fattiga arbetare. Men det var då.

ICA-handeln och systembolaget är galnare än Ullared under högsommar

Trevligt, men otryggt, i innerstaden för någon i riskgrupp dessa tider. ICA-handeln och systembolaget är galnare än Ullared under högsommar och längs kajerna och ända in till porten hem forsar joggare fram i ett möjligt coronamoln runt sig.

Trafikerade Hornsgatan tar katten till Långholmen, ungefär som de andra vallfärdande hundra tusen söderborna på helgerna.

Var umgås man med gott om plats för rekommenderad distans? Var sträcka ut sig på en gräsmatta och känna dofterna från grillexplosioner, hägg och syrener som blommar (kolla efter fästingar bara efteråt). Var plocka nässlor till soppan?

Katten skulle må så mycket bättre i friheten på Järva!

Jenny Skagstedt
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vi beklagar sorgen innerligt

Det finns inga ord till familjerna som mist sitt barn, vi beklagar sorgen ni får utstå. Det är fruktansvärt att en ung människa aldrig får bli vuxen och vi vill uttrycka vår förtvivlan över att ert barn, syskon, vän och släkting inte får bli vuxen och leva sitt eget liv. Vi beklagar sorgen innerligt. 

Moderaterna sitter i Spånga och säljer ut Tensta

Protesterna att sälja ut Tensta Träff kommer upp vid Spånga-Tensta stadsdelsnämnds slutna möte den 27 maj. Men var hålls mötet? Och vilka fattar besluten om Tensta framtid?

Vi kunde se det komma

Jag är en kille som är 22 år och uppväxt i Järva. Jag har mycket på hjärtat som jag vill skriva av mig, Jag undrar, jobbar makthavare för medborgare eller emot medborgare?

Utsikt från mitt köksfönster

Den här rubriken har väntat på sin text flera dagar. Meningen var att jag skulle vädra min besvikelse över att grannar inte hade börjat använda den nyrenoverade lekplatsen eller innetorget som mitt köksfönster vetter mot.