De  senaste dagarna har vi kunnat läsa hur en man blivit uppmanad att säga upp sig från jobbet och blivit flyttad med sina barn till ett ställe långt utanför Stockholm.

Det här fenomenet kallas för social dumpning.

För mig är detta något nytt och jag har aldrig hört talas om motsvarande innan, att en person som jobbar och är med och bidrar till samhället att samhället då sviker och gör att mannen får flytta till en annan kommun. Dessutom till en kommun där han har svårt att få tag i jobb.

Jag kommer att på nästa nämnd kräva full insyn i detta om vad som pågår.

Rinkeby-Kista ska inte ägna sig åt social dumpning.

Läs mer här.

 Elvir Kazinic (S)
vice ordförande Rinkeby Kista Stadsdelsnämnd
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En förälders tankar om oron inför sommarlovet

Förra sommaren, när pandemin hade lamslagit stora delar av världen och påverkat så många människor, anlände årets bästa och roligaste tid för många barn och ungdomar. Äntligen sommarlov. Eller? Vad gör ett barn ett sommarlov med så mycket oro och begränsningar? ”Vad har du gjort i sommar?” brukar vara ett vanligt inslag när höstterminen börjar. En fråga som barnen med all säkerhet ställer till varandra.

Vad menar den biträdande rikspolischefen egentligen?

”De här barnen har ingen ambition av att bli en del av samhället utan de har en ambition redan från födseln av att ta över i kriminalitet. Där är vi i Sverige ganska naiva.” Det sade biträdande rikspolischef Mats Löfving I P1:s lördagsintervju igår. 

Hälsning från en redaktör som sitter på balkongen

Jag har aldrig begripit folk som haft träningscykel hemma. Varför cyklar de inte ute istället? Och hur får de plats i lägenheten? Varför över huvud taget svettas inomhus?

”Ja, Lidl i Tensta stänger i sommar”

Ryktet var sant. Lidh försvinner också. Den 30 juni stänger de dörrarna för gott. Ett slag till för oss som bor i Tensta.