De  senaste dagarna har vi kunnat läsa hur en man blivit uppmanad att säga upp sig från jobbet och blivit flyttad med sina barn till ett ställe långt utanför Stockholm.

Det här fenomenet kallas för social dumpning.

För mig är detta något nytt och jag har aldrig hört talas om motsvarande innan, att en person som jobbar och är med och bidrar till samhället att samhället då sviker och gör att mannen får flytta till en annan kommun. Dessutom till en kommun där han har svårt att få tag i jobb.

Jag kommer att på nästa nämnd kräva full insyn i detta om vad som pågår.

Rinkeby-Kista ska inte ägna sig åt social dumpning.

Läs mer här.

 Elvir Kazinic (S)
vice ordförande Rinkeby Kista Stadsdelsnämnd
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Lägesrapport från JärvaHjälpen

För nästan åtta veckor sedan startade vi JärvaHjälpen med syftet att handla åt äldre och personer i riskgrupp. Det var bland det mest spännande som jag varit med om, eftersom det inte går att se i förväg hur en pandemi kommer att slå. Men jag vet, att jag kan lita på föreningslivet och vänner i Järva.

Vad kan Stockholm och Järva lära av Bäckby i Västerås? 

I Bäckby, Västerås, har det kommunala bostadsbolaget, högskolan, Västerås kommun och flera andra aktörer gemensamt inlett ett förebyggande arbete mot våld. En grupp från Järva blev inbjuden dit för att diskutera om det går att starta en Västeråsmodell i förebyggande arbete. 

Hur ska vi stoppa skjutningarna i Järva?

Återigen har stadsdelarna på Järva drabbats av dödsskjutningar. För oss boende växer oron och tryggheten minskar. Den här situationen kan inte få fortsätta!

Vart ska våldets osynliga offer vända sig?

Vakuumet som uppstår när en närstående eller bekant går bort är påtagligt. Klassbänken står tom, sovrummet är orört och vänskapscirkeln blir mindre. Ännu ett telefonnummer som man kanske borde radera, men som man låter stå kvar i kontaktlistan. Tyvärr är detta en verklighet för många, en sorts tyngd som griper tag i en. Men vem vänder man sig till när man behöver prata ut?