Hej, min kära vän! Jag vill berätta för dig en sak och det här har gjort så att jag har tappat hoppet om studenten och allt annat i år. Om du inte visste så har vi drabbats hårt av covid-19 som är ett coronavirus.

Den här viruset är så allvarligt, många människor har dött av det och ännu fler har blivit smittade. När viruset ledde till en allvarlig situation i Sverige så har man stängt ner gymnasieskolorna. Just nu så har jag distansundervisning hemma. Jag tycker att det finns både fördelar och nackdelar med detta. Men en nackdel är att man inte har en nära kontakt med lärarna som man hade i skolan.

Jag har väntat så länge på studenten och har kämpat så mycket för att uppleva den dagen

Coronaviruset har drabbat mig mycket. Jag tar studenten i år, men ingen vet om det blir något utspring. Jag kommer jag inte heller kunna få ett sommarjobb från Stockholm stad i år. Jag känner mig mycket orolig inför studenten. Jag har väntat så länge på studenten och har kämpat så mycket för att uppleva den dagen. Om det inte blir något så kommer alla som tar studenten i år bli besvikna och ledsna över det.

Jag vet inte när pandemin är över, ingen vet det. Men jag hoppas den slutar före sommaren. Det som kommer hända efteråt är ovisst, men jag hoppas att Sverige kommer att bli stabilt igen. Jag vill bara att pandemin tar slut.

Med vänlig hälsning,
Halima Mohamed

PS. Tisdagen den 14 april beslutade Stockholms alla kommunala gymnasieskolor att ställa in sina studentfiranden. DS.

Skriv om din vardag i coronans tid. Skriv och berätta, ta en bild med din mobil, och skicka till oss: redaktionen@nyhetsbyranjarva.se

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Moderaterna sitter i Spånga och säljer ut Tensta

Protesterna att sälja ut Tensta Träff kommer upp vid Spånga-Tensta stadsdelsnämnds slutna möte den 27 maj. Men var hålls mötet? Och vilka fattar besluten om Tensta framtid?

En stadsdel, två världar

Tillsammans med många andra var jag vid minnesstunden i Tensta centrum den 30 december. Stadsdelsdirektören, både den nya och den avgående var där, med beordrad eskort av två fältassistenter. Det faktum att de uppträder med beordrad eskort får mig att fundera över om de även beordrar eskort när de är i till exempel Solhem?

Ansträng er lite för att ge glans åt 50-årsfirandet

Rinkebyarkivet ska öppna för allmänheten med anledning av att stadsdelen fyller 50 år i år. Det blir ett fåtal tillfällen i Kista och man är bara välkommen efter föranmälan.

Det som är det bästa med Järva

Innan Rinkeby Run var jag ordförande och tränare för en av Sveriges finaste löparklubbar, Fredrikshof. Vi hade Stockholms Stadion som hemma-arena. Arenan från OS 1912. Arenan där flest världsrekord har satts i hela världen. Det var häftigt, men jag saknar det inte ett dugg.