Som vi alla vet befinner sig många människor just nu i mycket svåra situationer på grund av corona-krisen och som alltid drabbas områden som Järva hårdast. Våra tankar går först och främst ut till alla som har förlorat sina nära i denna svåra tid.

Corona-krisen drabbar oss alla på olika sätt, vissa hårdare än andra. Sedan förra veckan har vi pratat med flera människor dagligen som berättar att de inte har råd med hyra och mat. Många har blivit sparkade från jobbet eller varit tvungna att stanna hemma utan lön. Flera boende har inte kunnat betala senaste hyran och många fler är snabbt på väg in i samma desperata situation med risken att vräkas från sina bostäder.

I medierna läser vi om ekonomiska stödpaket, men hittills har pengarna främst gått till företagen

I medierna läser vi dagligen om nya förslag till ekonomiska stödpaket, men hittills har pengarna främst gått till företagen. Flera av de största företagen i Sverige har fått krispengar från staten samtidigt som de har fortsatt att dela ut miljarder till sina aktieägare. Vilka bör våra gemensamma resurser gå till – rika aktieägare eller vanliga hyresgäster som saknar pengar till hyra och mat idag eller nästa månad? För oss är svaret självklart hyresgästerna.

När en familj blir vräkt från sin bostad drabbar det alla oss som bor här

Lika självklart är det att vi som hyresgäster måste agera gemensamt om vi ska få vår rätt. Min, din och våra grannars rätt. När en familj blir vräkt från sin bostad i Tensta eller Husby eller Rinkeby drabbar det inte bara den enskilda familjen, utan hela stadsdelen och alla oss som bor här. Våra barn växer upp och leker på samma gårdar, vi delar trappuppgångar och livshistorier. Vi lever tillsammans och måste lösa våra problem tillsammans.

Vad betyder tiotusentals gula flaggor i hela Järva?

Just nu samlar sig hyresgäster i olika delar av Stockholm och Sverige för gemensam handling. I Husby har vi startat en kampanj med krav på tre hyresfria månader för samtliga drabbade och ett totalstopp för alla vräkningar. Alla som står bakom våra krav, oavsett egen situation, uppmanar vi att hänga upp något gult (flagga, duk, lakan) från balkongen. En gul flagga i Husby eller Tensta betyder kanske ingenting, men vad betyder tiotusentals gula flaggor i hela Järva?

Det som räknas är inte vad vi säger utan vad vi gör.
Ställ upp för din ort! Flagga gult!

Sprid ordet till familj, vänner och grannar!
Skriv under vår namninsamling!

/Flagga gult

För direktkontakt och mer information:
På facebook
På instagram
flaggagult@gmail.com
Mobilnummer: 076-278 97 83

Namninsamlingen hittar ni här.

#eftercorona

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

När han bodde i Rinkeby var han en invandrare

Svenska medier rapporterar att en svensk blivit Somalias premiärminister. Men när Roble bodde i Rinkeby betraktades han som invandrare, och behandlades på samma sätt som andra marginaliserade grupper i samhället. 

Hederskulturen har en lång historia i Sverige

Hederskulturen existerar i det svenska samhället. Många, däribland en del politiker, påstår att det är ett problem som uppstått tillsammans med den samtida invandringen. Sanningen är något helt annat och rötterna sträcker sig långt bak i tiden.

Moderaterna sitter i Spånga och säljer ut Tensta

Protesterna att sälja ut Tensta Träff kommer upp vid Spånga-Tensta stadsdelsnämnds slutna möte den 27 maj. Men var hålls mötet? Och vilka fattar besluten om Tensta framtid?

Vems historia får bära historien om orten?

Jag har precis sett dokumentären ”Älskade Husby” på SVT och intrycken blir extra många eftersom jag växte upp på andra sidan Järvafältet. Det handlar om min egen årgång, som tonåring kände jag några av deltagarna och jag känner igen de flesta.