Igår kväll tog Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd ett mycket dåligt beslut om att inte förlänga samarbetet med Folkets Husby. Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd har en ny ordförande. Men den nya ordföranden väljer att driva samma blå politik som sin föregångare.

Beslutet att inte förlänga samarbetet, så kallade IOP med Folkets Husby är kortsiktigt och dumt. Tyvärr verkar det vara ideologi som styr och inte praktiska resultat för den moderatledda majoriteten. 

Folkets Husby är en mycket populär verksamhet och har fått mycket uppmärksamhet för sina aktiviteter och verksamheter under åren. Föreningen består av 54 medlemsföreningar och har stort förtroende i lokalsamhället. Mötesplatsen rymmer allt från föräldragrupper, kulturaktiviteter och debatter till samhällsvägledning och juridisk rådgivning. Folkets Husby har exempelvis samarbetat med forskare från Lunds Universitet för att undersöka tryggheten i Järvaområdet. 

Vi är därför mycket kritiska till stadens agerande mot Folkets Husby. Att helt utan förvarning avsluta stadens samarbete kommer få stora konsekvenser, inte minst för föreningen men särskilt för de boende i Järvaområdet. Om vi hade bestämt hade samarbetet förlängts.

Socialdemokraterna i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Satsa på populära skolor istället för att motarbeta dem

Remisstiden gick häromdagen ut för två viktiga utredningar. En av dem var ”En mer likvärdig skola”. Namnet på utredningen är något missvisande anser vi på Cordobaskolan. Vi menar att – om förslaget godkänns – kommer valfriheten förhindras och elevernas skolgång i Järva försämras ytterligare.

Fi: Investera i Tensta istället för att sälja ut till högstbjudande

Tisdagen den 20 april blev det offentligt att SISABs styrelse planerar att sälja Tensta träff och gamla Tensta gymnasium, där biblioteket länge huserat. Det är en plan som oroar oss i Feministiskt initiativ. Vi tänker inte acceptera att våra gemensamma fastigheter säljs ut till högstbjudande. 

Så här kan du stötta barn efter svåra händelser

Vid allvarliga händelser i samhället drabbas barn både direkt och indirekt. Vid…

”Vi är trötta på smutsiga kläder”

SWATAB, företaget som säljer tvätteknik med avjoniserat vatten, har fått anslag från Vinnova. Hur är det möjligt? Jag tror, att det kan skada förtroendet för miljörörelsen om SWATABs tvätteknik betraktas som en ”miljöinnovation”.