Vecka 19. Idag är det 8 maj, och idag och imorgon, firas att det är 75 år sedan Hitler och nazismen besegrades och andra världskriget tog slut. Men i år är allt firande inställt på grund av coronan.

Här kommer en nyhetssammanfattning av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Socialdemokrater höll ljusmanifestation för Spånga kyrka

– Jag tycker att det är väldigt fint att alla ställer upp och visar att det här är en viktig plats. Precis som med koranbränningarna, då var Svenska kyrkan på plats och visade sitt stöd, sade riksdagsledamoten Anders Österberg när Socialdemokraterna i Järva igår anordnade en ljusmanifestation efter attackerna mot Spånga kyrka.

Dagkollo på Eggeby gård i sommar

ratis dagkollo på Eggeby gård, som anordnas av BK Bussenhus tillsammans med Rädda Barnen Västerort och Järva Folkets Park, är nu inne på tredje veckan. Både sommarjobbare och ansvariga ledare har haft hand om barn från åldern 7-12 år. – Det var tufft första dagen med barnen, men nu har man blivit deras favoritperson, säger Mona Egeih från Tensta, som är en av sommarjobbarna.

Skott mot bostäder i Tensta rubriceras som mordförsök

Sent igår kväll besköts ett bostadshus i Tensta. Endast fasaden på huset kom till skada men polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.

Fler sommarjobb än före pandemin i Stockholm

Hittills är 8 096 feriejobb klara för 2021 i Stockholm stad. Det är fler jobb än vad som kunde erbjudas 2019, året innan pandemin. Detta speglas även i Järva där fler ungdomar kommer att få fler jobb än förväntat.