No Go Zone eller no-go-zon?
Hur som helst är det är dags att ge begreppet en ny innebörd.
Vi vill inte ha skidåkande brats, sjuttioplussare som köper ål i Östermalmshallen och andra COVID-19-förnekare i våra områden.

För om vi har uppnått, eller är väldigt nära att uppnå, en lokal flockimmunitet vill vi inte riskera densamma bara för att vissa människor inte kan sköta sig.

Sumaya Al-Shakarji väckte frågan om flockimmunitet i Rinkeby, och Anders
Tegnell är försiktigt positiv.

Och eftersom inte bara borgarrådet Erik Slottner talar om Järva som en slags autonom enklav, utan även Ebba Busch och Ulf Kristersson är inne på samma linje, så kanske det är dags.

Kanske är det snart rätt tillfälle att utropa Rinkeby, Tensta och Hjulsta till den första COVID-19-resistenta enklaven i Sverige?

Michael Steger
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad viruset också kan göra

För oss i Sverige – inte minst här i Järva – som drabbats så hårt av coronapandemin, kan det vara hugnesamt att läsa om Färöarna, där viruset rent av räddar livet på valarna och faktiskt också far ganska skonsamt fram mot befolkningen.

Öppen vädjan till Trafikkontoret!

Snälla, gör den offentliga toaletten i Akalla by kostnadsfri på dagtid!  Nu börjar säsongen då tusentals besökare i olika åldrar från hela Stockholm kommer till Akalla by, och inte har möjlighet till att besöka en kostnadsfri toalett för allmänheten.

Vaccineringen måste ske både snabbt och jämlikt

Ojämlikheten har varit tydlig i samtliga faser av pandemin. Var i Stockholm du bor har tyvärr varit avgörande både för din möjlighet att överleva sjukdomen, testa dig för att veta om du är sjuk eller att ha hunnit få vaccin i tid. Det är tydligt att vården i vår region spär på ojämlikheten snarare än att motverka den.

Få hittade ut, men fler hittade hit

Rinkeby Run tog kontakt med Orienteringsförbundet och appen ”Hitta Ut” för att hjälpa Rinkebybor röra på sig mer. Det har fungerat så där, hittills.