Nya sprängningar i Hjulsta när Trafikverket bygger Sveriges största trafikplats i anslutning till Förbifart Stockholm. Boende har möjlighet att bli varnade.

Trafikverket meddelade på tisdagen att de återigen spränger i Hjulsta. Sprängningarna är en del av arbetet med att bygga motorvägen Förbifart Stockholm som kommer gå upp i ytläge i Hjulsta. Vägen byggs till största del i tunnel, men mellan trafikplats Hjulsta och Hästa gård kommer den gå över jord.

Sprängningarna har kommit till den näst sista etappen i Hjulsta och kommer att pågå fram till början av juli. Mellan klockan 07 och 19 på vardagar kan boende i Järva förvänta sig att höra ljudet av detonationer. Den som vill kan anmäla sig till Trafikverkets varningstjänst och få ett sms innan smällen kommer.

När bygget i Hjulsta är klart kommer korsningen att bli Sveriges mest trafikerade trafikplats.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

SL:s hissproblem kan vara diskriminering

Hissen på Rinkeby station fungerar igen sedan den 29 november efter att ha varit sönder och avstängd under lång tid. Men problemet är inte unikt och nu har SL anmälts till Diskrimineringsombudsmannen (DO) för bristande tillgänglighet för resenärer med funktionsnedsättning.

De har ortens bästa pennor

Förenade förorters tävling Ortens bästa penna har utsett sina vinnare. De tävlande deltog i två olika kategorier: scen och bok. Prisutdelningen som corona-anpassats till liten skala ägde rum på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby på söndagskvällen.

Järva flaggar gult men värdarna har inte påverkats

De gula flaggorna med hyresgästernas krav på värdarna i krisen sprider sig bland de boende i Järva. Men fastighetsägarna har ännu inte påverkats av kampanjen trots att många hyresgäster är oroliga.  – Vi har fått en del förfrågningar om vad som händer om man exempelvis förlorar jobbet, säger Jonatan Öhman på Hembla.

”Fattigdom är inget brott”

Inne i skogen, mellan Tensta och Akalla, har femton romer, EU-migranter, byggt en bosättning. Tidigt i morse inleddes stadens rivning. ­- Det är löjligt att köra runt folk på det här sättet, säger Anne-Marie Grave från Föreningen Hem, som försökt stoppa avhysningen.