På onsdagen den 17 juni häktades en person som misstänks ligga bakom de två sprängningarna i Husby och Kista tidigare i år. Brottsrubriceringen är anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse.

Den häktade misstänks inte för att ha genomfört sprängningarna utan för att ha anstiftat andra att göra det. Bakgrunden antas vara ett försök till utpressning av personer som har kopplingar till de två adresserna på Sorögatan och Tönsbergsgatan.

– Utredningsarbetet kommer att fortgå och åtal ska i nuläget enligt tingsrättens beslut väckas om en månad, säger kammaråklagare Carl Mellberg på Västerorts åklagarkammare i Stockholm.

Polisen skriver också i sitt uttalande att den misstänkte är häktad sedan tidigare för bland annat delaktighet i samma utpressningsförsök.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hur lång tid ska det ta att laga bron ?

Det var den 26 april som en lastbil körde in i Femte Rinkebybron och gångbron över stråket stängdes av. Nu är det den 8 juli och gångbron är fortfarande trasig. Hur lång tid ska det behöva ta?

Trappan i Tensta börjar ta form

Trappan i Tensta är en till synes oändlig följetong. Inte blev trappan klar i våras och inte i juli heller. Men arbetet går i alla fall framåt.

Många utan biljett när SL kontrollerar

Trots att SL gjorde mer än fem gånger fler biljettkontroller i augusti 2019 än i augusti 2020 är det fler som åker fast i år. Buss 179 är en av de linjer som ofta kontrolleras, och många järvabor saknar biljett.

Årets Abdi-pris till Malmö

Årets Abdi-pris delades ut i Folkets Husby igår kväll. Priset gick till Helamalmö.  – Vi vill tacka er, det är mycket hedrande att vara här, sade Mathi de Jallad, som den här kvällen talade i organisationens namn.